U 2020. godini predstavljena je prva Slavocks kolekcija i jako brzo postala hit. Sad nam je stigla nova

Tada je među dezenima bio i BUREK, koji se ovoga puta vraća u negativu – CRNI BUREK. Druga kolekcija Slavsocks je bila JUGOSLAVENSKA revival, povratak u JUGO vremena, povratak u budućnost u modi sa Slavsocks. 

Slavsocks Slavsocks Slavsocks

YUGO-SLAV je sada u potpunosti izveden, posveta 80-ima i modi i naravno svim Slavenima, pripadnicima bivše “juge”, nostalgičarima i svim fashionistima. VADI PARE – sarkastičan, ali realan o kapitalizmu i našem društvu. Naravno, tu je i taj aspekt “goldiggerizma”, ironija materijalne opsesije i potreba za “trošenjem”, što djeluje gotovo dionizijski, a ujedno prenosi simboliku i “potlač” na našim prostorima. Danas VADI PARE na svakom koraku, parking, porezi, poskupljenja, duhovito i realno.

Slavsocks Slavsocks Slavsocks

Ako želite nešto imati, morate otvoriti novčanik. KURAC – suradnja sa slovenskim dizajnerom i umjetnikom – Davidom Tavčarom koji je nacrtao veliki broj KURAC-a za Slavsocks čarape, koji su na čarapama, ovdje se igramo sa hermeneutičkim značenjem onoga što je KURAC na Balkanu, nekad je ništa – nekad je sve. Magija, nevera i svakodnevni predmeti.” kaže osnivačica Tina Mentol.

Po prvi put u Slavsocksu dostupne su čarape i dokolenice u boji, još uvijek se izrađuju u SLAVENIJE od ekoloških materijala, etički i nose öko-tex certifikat!

Fotografije: TAMIR POTOKAR

MUA: Laura Butković

Kosa: Valentin Gibičar

Nakit: Rok Mar

Slavsocks

U projektu je sudjelovala Tadeja Pavlič, plesačica i pobjednica showa Zvezde plešu i vlasnica plesnog studija, pjevač i plesač Tim Klemenčić koji je nedavno objavio i svoj prvijenac – TI NE ŽELIŠ TO, manekenka i pjesnikinja Zala Neža Zajc, manekenka Klara Videmšek te osnivačica brenda Slavsocks – Tina Mentol.