Ovih dana na društvenim mrežama nemoguće je izbjeći primamljive fotografije i videe sladoleda u kornetu. Naime, ice-corne potekao je iz londonske pekarnice British Patagonia i u kratkom vremenu zaludio baš sve!

Radi se o zanimljivom gastro spoju omiljenih slastica – kroasana i sladoleda. Ovaj hibridni desert kombinira mekoću i toplinu kroasana s hladnim sladoledom stvarajući pravu rapsodiju za nepce, a naravno, sve je moguće dodatno upotpuniti raznim preljevima i dodacima. Međutim, budući da niti jedna slastičarnica, odnosno pekarnica u Hrvatskoj još uvijek nije predstavila svoju inačicu ovog deserta, zašto ga vi ne biste pripremili sami? Možda na prvu izgleda komplicirano, ali zapravo je jednostavno jer pripremu u potpunosti možete prilagoditi svojim kulinarskim vještinama.

Naime, želite li se upustiti u cjelokupni postupak, krenite s klasičnom pripremom kroasana, ali dan prije napravite domaći sladoled. Kad su kroasani gotovi, odrežite vrh i kroasan jednostavno napunite sladoledom. Ipak, tijekom ljetnih vrućina mi preskačemo izradu kroasana i radije biramo ukusne kupovne varijante koje su za prste polizati, jednako kao i sladoled. No sladoled čak i nije problem pripremiti jer postoji pregršt praktičnih recepata, a ako moramo birati jedan, zaljubili smo se u onaj s pistacijom od svega nekoliko sastojaka.

Što se tiče dodataka, pustite mašti na volju i slasticu začinite čime god želite, a mi predlažemo čokoladni preljev i ukusno bobičasto voće.

Dobar tek!

Foto: Instagram/@britishpatagonia