Proširena priča o šest tinejdžera u Berlinu temeljena na bestseler autobiografiji Christiane F., koja je također inspirirala istoimeni kultni film, uskoro stiže upriličena u seriju

Njemačka serija ”Mi djeca s kolodvora ZOO” stiže na HBO 27.veljače, a snimljena je u Pragu i Berlinu. Čak i ako ste čitali knjigu, ili gledali film (niskobudžetni uradak s Bowiejevim soundtrackom), serija će vam biti novost. Naime, tvorci smatraju kako neće biti fokusirani na detalje iz popularne knjige i filma – već im je želja prikazati univerzalne priče o mladim ljudima koji se trude pronaći svoje mjesto u svijetu. “Ovo je naša reinterpretacija onoga što su Christiane i njezini prijatelji doživjeli u to vrijeme”, izjavio je redatelj Philipp Kadelbach u intervjuu. Iako je priča revivala također smještena u zapadnom Berlinu kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih, serija će za glazbenu pozadinu, osim Davida Bowieja, koristiti i punk, hip-hop glazbu nastalu u posljednjih dvadesetak godina, dok se u žargonu glavnih likova miješaju fraze iz sadašnjosti i ranih osamdesetih.

Knjiga “Mi djeca s kolodvora Zoo” prodana je diljem svijeta u pet milijuna primjeraka i prevedena je na 30 jezika, a smatra se i ključnim štivom pop kulture. Kako bi se naglasila atmosfera originalnog filma, ponovno je korištena glazba Davida Bowieja koja je poslužila i kao inspiracija, dok su odvažne i originalne pjesme pionira elektronike Roberta Kocha i Michaela Kadelbacha doprinijele kreiranju zapanjujućeg, suvremenog soundtracka koji je savršen spoj moderne i kultne glazbe.

 

Foto:PR