(Glumac Steve McQueen (1930 – 1980), na setu ‘Nevada Smith’, /Getty Images)

Sin pokojnog glumca Stevena McQueena tuži modni brend da pokušava kapitalizirati i iskoristiti slavu pokojnog glumca koji je popularizirao nošenje pulovera. Steve McQueen je pretvorio kardigane u cool odjevne predmete, a sin Chadwick McQueen koji posjeduje prava na očevo ime tvrdi da linija pulovera ‘McQueen’ koje je izbacio Tom Ford krše njegova nasljedna prava te je u petak podigao tužbu.

Na vrhuncu svoje karijere, koja je uključivala glavne uloge u kultnim filmovima iz 1968. godine ‘The Thomas Crown Affair’ i ‘Bullitt’, McQueen je bio jedan od najplaćenijih glumaca na svijetu. Iako je preminuo davne 1980. godine, komercijalna upotreba njegovog imena i djela još je uvijek aktualna i tražena. Glumac je bio poznat po specifičnom modnom stilu te je bio sinonim nestašnog mladića.
‘Određeni komadi su postali sinonim za McQueena. Jedan od takvih odjevnih predmeta je i vuneni pulover s ovratnikom, kojega je glumac toliko popularizirao da doživljava svoj revival 40 godina kasnije kroz lik James Bonda ‘- stoji u tužbi koju je napisao odvjetnik Keith Wesley.


Tom Ford prodaje ‘McQueen kardigan’ po cijeni od 2.390 dolara te ‘Merino McQueen kardigan’ za 1.690 dolara putem svojeg web shopa. U međuvremenu Neiman Marcus prodaje Fordovu liniju pod punim imenom glumca, a Bergdorf Goodman ih opisuje kao kardigane inspirirane kultnim glumcem Steveom McQueenom.