Izvođači s londonskog West Enda pripremili su glazbeni video kako bi podržali kolege iz kazališnog sektoru koje su ograničenja nastala covid-19 mjerama dovela do ruba

Nakon izazovne poslovne godine za one na pozornici i iza kulisa, “Christmas Again (Show Must Go On)” slavi blagdansku sezonu i daje umnogočemu dobrodošlu potporu. Trideset pjevača stvorilo je ovaj uradak u potpunosti odvojeno, bilo u studiju ili kod kuće, svatko posebno snimajući svoje dijelove. I sve to s namjerom da prikupe sredstva za Theatre Support Fund+.

Kazališta u Londonu trenutno su zatvorena jer se glavni grad bori s novom, lakše prenosivom varijantom koronavirusa, ali ova akcija svakako je pozitivan primjer podrške za sve kazalištarce te ostale kulturne i umjetničke radnike diljem svijeta.

Redatelj Joe McNeice, koautor pjesme objavljene krajem prošlog mjeseca, izjavio je da se nada istraživanju novih, inovativnijih načina za dovođenje kazališta u domove sljedeće godine. Nastupi na otvorenom bili bi, kaže Joe za Reuters, “zaista važan spas za sve nas”. “Kazalište može postojati na otvorenom s grupom od 20 ljudi koji se skupljaju oko male pozornice i gledaju glumce kako izvode.” Poslušajte ovaj zaista dirljivi glazbeni singl koji je, zbog svoje teme i načina snimanja, obilježio specifičnost ove godine.

 

Fotografija: Johan Persson