Početkom 2019. godine na Netflix je došla serija ” Sex Education” i momentalno je postala jedna od popularnijih serija za mlade, i one starije. 

Sex Education – posljednja sezona

Serija prati živote učenika, osoblja i roditelja izmišljene srednje škole Moordale dok se bore s raznim osobnim dilemama, često povezanim sa seksom i intimom. U seriji glumi postava koja uključuje Asu Butterfield, Gillian Anderson, Ncuti Gatwa, Emmu Mackey, Connora Swindelsa, Kedara Williams-Stirlinga, Alistaira Petrieja, Mimi Keene i Aimee Lou Wood. “Sex Education” je od starta dobivala samo pohvale kritičara za glumačku postavu, scenarij, režiju, produkcijske vrijednosti i zrelu obradu tema. Serija je postigla veliki uspjeh kod gledatelja, s više od 40 milijuna gledatelja koji su gledali prvu sezon, odmah nakon premijere prve epizode. Serija je osvojila BAFTA TV nagradu za najbolju žensku komediju u drugoj sezoni, a u trćoj sezoni osvojila je najbolju humorističnu seriju na 50. Međunarodnoj dodjeli nagrada Emmy.

Osim provokativne teme, odlične režije, glume i scenarija, serija je neizmjerno duhovita, zabavna i oštroumna! Veselimo se novoj sezoni, s malo osjećaja gorčine, jer se radi o potvrđenoj posljednjoj sezoni. Na malim ekranima dugo nije bilo takve duhovite, provokativne i istovremeno zrele serije za mlade, nadamo se da je ova “otvorila vrata” nekim novim i drugačijima, koje tek dolaze. Pogledajte duhovit trailer za četvrtu sezonu, najavljuje dobru zabavu!

Fotografije: stillovi iz serije, Netflix