Prije dvadeset godina dolazak prstena Nudo napravio je pravu revoluciju u svijetu nakita. Rođen u Milanu, tadašnji novitet Nudo krenuo je na svoj put u startu istaknuvši se kao prsten sveden na svoju bit u primamljivim duginim bojama u tonu radosti i svijetlih boja, suprostavljajući se tada tradicionalno dijamantnom prstenu. Od tog ključnog trenutka 2001.godine Nudo uživa trajan svoj uspjeh i njegova minimalistička silueta postali su Pomellatov potpis

Kao jedan od pionira personaliziranih kombinacija, Nudo kolekcija je započela svoju revoluciju u osobnom pristupu dizajniranja svakog komada nakita. Danas Nudo bezvremenski oblik je priznat u cijelom svijetu zahvaljujući snazi ​​svoje vizualne čistoće, neprestano promjenjivog raspona živih boja u apsolutnoj svojoj privlačnosti divote.

2001 - Nudo rings

Nudo, što znači “goli” rođen je iz želje za stvaranjem nešto drugačije od trenda velikog, razmetljivog nakita koji je prevladavao u to vrijeme. Prvi hrabri prstenovi Nudo 2001. bili su u bojama živahnih nijansi granata, akvamarina, peridota, iolita i crvenog turmalina.

NUDO Collection by Pomellato_stones selection

Ovaj genijalan brand spaja primamljive boje s najboljim milanskim dizajnom što je automatski bila dobitna kombinacija pa su prvi Nudo prstenovi odmah su rasprodani u samim njegovim počecima. Ovaj zadivljujući pridošlica kao nešto novo u svijetu nakita ponudio je intenzivan i čist pasijans boje koja činilo se da lebdi u zraku zahvaljujući sustavu pričvršćivanja skrivenom unutar čahura u dnu svakog ovog dragog kamena ukalupljenog u komad nakita.

NUDO Collection by Pomellato_making of Nudo Solitaire

Tijekom godina, buntovni Nudo nastavio je sa svojom ekspanzijom i razvojem. Predan tim pasioniranih specijalista pronalaze neobične dragulje u prirodnom okruženju, a to su prasiolit, ružičasti kvarc i nebesko plavi topaz, kao i omiljene: akvamarin, ametist i turmalin. Žene koje su bile privučeni Nudom jednako su individualne i slobodoumne kao i sam njegov dizajn. Od Tilde Swinton i Salme Hayek do Cate Blanchett, Jane Fonda, Lupita Nyong’o i Amandu Seyfried, uz nekonvencionalnu ljepotu Nudo nakita. Ove dame kao i svaka žena koja ga nosi tvori savršeno jedinstvo spajajući duh sestrinstva i prepoznatljivosti.

NUDO Collection by Pomellato_making of Nudo Sautoir

Iako gotovo nepromijenjeni od prve verzije, prstenovi sada dolaze u četiri veličine. S vremenom su napredovali na svom kreativnom putu u obitelji Nudo i danas ima oko 150 različitih komada. Za istaknuti je čuvenu kolekciju Sautoir 2019. godine, a 2020. godine Nudo je ušao u svijet visokog nakita zadivljujuće kolekcije La Gioia. Nudo je Pomellatova sjajna zvijezda koja preko dva desetljeća nije samo izdržala test vremena, već je narasla od njegova utjelovljenja kao što je i evoluirala i filozofija dizajna kuće.

NUDO Collection by Pomellato_making of Nudo Gelé NUDO Collection by Pomellato_making of Nudo Bracelets

Od tada, njegova razigrana bezobzirnost i dalje privlači neovisnu, modernu Pomellato ženu. U galeriji pogledajte neke od najljepših modela, a više o novoj kolekciji Pomellato nakita možete saznati u draguljarnici Malalan u Zagrebu kao i na njihovoj web stranici. 

Tekst: PR

Fotografija: PR