Guliver/Thinkstock

Sjećate li se puberteta, kada ste se jedno jutro probudili s licem koje je prekriveno neželjenim aknama i s tim ste se problemom borili sljedećih pet godina? Odnos hormona na kožu nije šala, i ako ne njegujemo svoju kožu sastojcima koji nam odgovaraju, možemo dobiti kontra efekt.

Menopauza se većinom javlja kod žena između 45. i 55. godine života, iako ima i slučajeva kada se simptomi počnu javljati već u 30-im godinama. Menopauza je povezana s promjenom razine hormona u našem tijelu, osobito estrogen. Iako je većina nas upoznata s uobičajenim nuspojavama, koje se manifestiraju kao oscilacije u raspoloženju, navale vrućine i znojenja, a estrogen može imati i nepovoljan utjecaj na kožu. Naime, dok se u pubertetu koža pretjerano masti, u menopauzi gubi elastičnost i isušuje se. Istraživanje je pokazalo da žene gube 30% kolagena u prvih pet godina nakon ulaska u menopauzu. Tradicionalno su liječnici za to prepisivali tablete estrogena, ali tako dovodite estrogen u ostatak tijela, a ne samo u kožu.
Unesite “metil estradiolpropanoat” ili MEP, nedavno otkriveni sastojak koji se apsorbira u kožu i stupa u interakciju s estrogenim receptorima na isti način kao što bi stvarni estrogen povećao zadržavanje vlage, elastičnosti i proizvodnju kolagena. Postoji velika razlika između estrogena i MEP-a.

“Kada koristite estrogen, on se apsorbira u krvotok te može imati nuspojave. Kod korištenja MEP-a taj segment je izbjegnut te MEP daje pozitivne učinke na kožu bez uvođenja u krvotok.”
Emepelle je za sada jedini brend koji koristi revolucionarnu MEP tehnologiju. Nude hidratantni antioksidacijski serum te noćnu kremu koja potiče kolagen, a u sebi ima retinola.
Dr. Benson na konferenciji Američke akademija za dermatologiju primjećuje da bez obzira na vaš trenutni hormonalni životni ciklus, u 30-ima polako prolazite perimenopauzu i proizvodi s MEP sastojcima vam mogu itekako pomoć.