Kao stvorene za prvi proljetni povjetarac, rese su tu da šarmantno lelujaju pri hodu i gibanjem pokažu svoj puni potencijal. Svi ih se sjećamo iz ludih dvadesetih i tkz. flapper haljina, a popularne su bile i u sedamdesetima kroz hippy pokret te boemski stil.

No u velikom broju pojavile su se i u aktualnim kolekcijama. Acne Studios, Alexander McQueen, Bottega Veneta, Casablanca, Celine, Chanel, Dior, Diesel- stigli smo samo do slova „D“ u abecedi a već smo nabrojali mnoštvo najutjecajnijih brendova koji za proljeće/ ljeto predlažu ovaj lepršavi detalj. Dizajneri se većinom nisu inspirirali niti jednim od spomenutih povijesnih razdoblja, već su rese upotrijebili kao grafičke elemente kolekcija pomoću kojih se mogu igrati siluetom i volumenom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Diesel (@diesel)

I vi razigrajte proljetne outfite ovim zgodnim detaljem. Pojavljuju se na svemu- od šalova i torbi, pa sve do ženstvenih haljina, sakoa ili kardigana. Webshopovi su prepuni artikala s resama, a mi smo po običaju izabrali najbolje komade za različite budžete i stilove. Uživajte u našem pregledu!

zara
Zara, 40 euro
Alanui
Alanui, 145 euro, MyTheresa
Dodo Bar Or
Dodo Bar Or, 496 euro, Net-a-Porter
hm
H&M, 60 euro
mango
Mango, 100 euro
marija
Marija Kulušić, 263 euro, Zalando
mohito
Mohito, 15 euro
Palm Angels
Palm Angels x Missoni 190 euro, MyTheresa
Pull bear
Pull & Bear, 20 euro
rotate
Rotate Birger Christensen, 350 euro