Izložbom „Nestvarne stvari“ u galeriji Bernardo Bernardi u Zagrebu produkt dizajnerica Sanja Rotter predstavlja kolekciju predmeta nastalih u posljednjih sedam godina samostalnog dizajnerskog djelovanja

Ideja je intimnija elaboracija svog odnosa sa njima i procesima njihovog nastanka, te kontekstom unutar kojeg se sudaraju dvije stvarnosti — želja za afirmacijom obilježena auto-etnografskim pristupom i realnosti u kojoj za dizajnerice mlađe generacije u Hrvatskoj industriji i dalje baš nema mjesta.

Rotter

Radi se o malim uporabnim predmetima, namještaju i rasvjeti od drva i metala koje dizajnerica koncipira, razvija i izrađuje sama ili u suradnji s dugogodišnjim suradnikom Darkom Franjićem (Močvarni hrast). 

Rotter

Iako se radi o komadima namještaja, uporabnim predmetima, kao što su svjećnaci, češljevi, pa i urne, njezini komadi su prije skulpture nego uporabni predmeti. Toliko fini, decentni, nenametljivi da sma sama jednom odustala od kupnje češlja jer nikako nisma mogla zamisliti da ga slučajno potrgam ili da mu se, kako mi se na ama baš svakom češlju desi- otkrhne zubac!

Rotter

Kako god bilo, osjećali njezine radove kao dizajn ili umjetnost, svakako ih pogledajte na izložbi, ovako stavljeni u drugačiji kontekst, osim onog uporabnog, dobivaju jednu novu dimenziju shvaćanja. I prekrasni su za gledat, i dodirivat.

Izložba je otvorena za javnost do 20. svibnja u radnom vremenu galerije.