Već smo vam pisali o gastro profilu Pregacha, iza kojeg stoji simpatična Irena. Isprobali smo podosta njezinih recepata, ali rijetko nas je koji osvojio kao ovaj, koji vam donosimo u cijelosti u nastavku!
“Mramorni San Sebastian cheesecake, torta za sve cheesecake-ljupce. Komad čiste kremaste ljubavi. A ako vam je i čokolada ljubav, onda je ova kombinacija sve što trebate ovaj tjedan. Torta bez kore, bez puno sastojaka, bez puno pripreme i posla… Tako da nemate što čekati s isprobavanjem.” kaže Irena. Pa krenimo!
Mramorni San sebastian cheesecake
Sastojci:
150 g čokolade (najbolje je s tamnom, ali ovaj sam radila s mliječnom)
120 ml vrhnja za šlag (1)
20 g prosijanog kakaa
130 ml vrhnja za šlag(2)
900 g krem sira
200 g šećera
6 jaja (M)
30 g gustina
Priprema
- Pećnicu upalite na 220 stupnjeva. Kalup za torte obložite sa 2 papira za pečenje (meni je tako najjednostavnije za rukovati tortom kad se ispeče). Bitno je da je sa svih strana obložite.
- Čokoladu nasjeckajte, a vrhnje (1) zagrijte skoro do vrenja, pa prelijte čokoladu. Dodajte kakao i miješajte dok ne dobijete ganache. Ostavite sa strane da se hladi dok radite ostalo.
- U jednoj posudi miksajte krem sir, šećer i vrhnje za šlag (2) dok se sve ne poveže lijepo. Ubacujete jaje po jaje, miksajući stalno, dok se svako jaje ne umuti u kremu.
- Za ovu kremu, meni je najdraže koristiti nastavak za kreme (onaj kao špatula) koji sam dobila uz mikser.
- I na kraju ubacite gustin, pa kratko samo sjedinite.
- 1/3 kreme pomiješajte s ganache kremom.
- Kreme ubacujete u kalup naizmjence, pa na kraju prošarajte nožem ili čačkalicom. Pecite 40-50 min (ovisno kakvu teksturu torte želite), meni je draže kad se malo manje peče.
- Ohladite na sobnu temperaturu…
…i navalite, a možete i u potpunosti ohladiti u hladnjaku, samo što će onda biti malo cheesecakeastija tekstura. Možete preliti karamelom, otopljenom čokoladom ili čokoladnim namazom za još bolji dojam!”