Suha, osobito bojana kosa, zahtjeva hidratantnu njegu, a sve počinje od odgovarajućeg šampona koji neće samo hraniti kosu, već ni iritirati kožu tjemena

Suha kosa najčešći je problem u njezi, naprosto jer većina žena boja kosu, osobito posvjetljuje, što je iz bojanja u bojanje samo dodatno isušuje. Njega kose počinje od odgovarajućeg šampona, nastavlja se njegujućim regeneratorom koji je obvezan u njezi kose kod kuće i zaključuje maskama za kosu, jednom tjedno – ili njegom u frizerskom salonu.

Uzroci suhe i oštećene kose

Osim što kosu isušuju pramenovi, tu su i fen, feniranje na četku i svakako, figaro. Ako niste tip koji voli prirodni izgled kose, ne sušite je na zraku već vam je feniranje ‘pod must’, onda se osobito nosite sa suhoćom vlasi, vjerojatno elektricitetom i izgledom nezdrave kose, mogli bismo reći, poput slame. Kvalitetan šampon za kosu jednako je važan kao i skincare, tj. proizvodi kojima njegujete svoje lice.

Ono što je još važno napomenuti kada njegujete kosu kod kuće je da svakako šampon upotrebljavate dva puta jer prvim šamponiranjem tek ispirete površinski sloj nečistoće i sebuma, a tek drugi put dubinski perete kosu. Za regenerator si uvijek ostavite vremena (možete nakratko smotati kosu i u ručnik te pričekati). No, svi ovi trikovi su ništa ako ne koristite odgovarajući proizvod. Zato smo mi za vas izdvojili Grazia favorite za suhu i oštećenu kosu u našoj galeriji!

Cover foto: @christopherobinparis