Za trenutačnu dozu samopouzdanja rijetko što pomaže poput tamnije kože

Koža nam izgleda ujednačenije, oči svjetlije, zubi bjelji, manje se vide “nesavršenosti”, a da ne spominjemo činjenicu kako nam evocira bezbrižne ljetne dane. No, za postići dobar ten u vlastitom aranžmanu morat ćemo se dobrano potruditi. Najgori je pristup “jedna nijansa pristaje svima”, pa prije nego u išta krenete, dobro istražite koji proizvod bi vam najbolje odgovarao, a zatim tek pokušajte slijediti ove korake. 

KORAK 1: PLANIRAJTE UNAPRIJED

Ako idete na samotamnjenje, planirajte ga 24 sata nakon brijanja ili dva dana nakon depilacije voskom. Obavezno napravite kvalitetni piling jutro i večer prije samotamnjenja – njegovana koža bez odumrlih stanica kože ključan je parametar za lijepu, ujednačenu boju. Nemojte koristiti ništa prejako, poput morske soli, osim ako nemate neku neželjenu nijansu od prošlog pokušaja samotamnjenja. Isprobajte nama genijalan L’Occitane Bademov hrskavi muesli piling za tijelo (152,60 kn) i nemojte zaboraviti na laktove, koljena i ostale dijelove tijela gdje vam je koža posebno suha. 

KORAK 2: PRIPREMA

Odaberite nešto hladniji prostor, najbolje ispred kupanskog ogledala. Na brzinu se otuširajte hladnom vodom, zavežite kosu u rep i nanesite neku kremu, najbolje vazelin na obrve kako biste izbjegli obojenost. Sljedeće, zaštitite pete, stopala, laktove, zglobove i ruke malom količinom nekog hidratantnog losiona Avon Care s ružinom vodicom i shea maslacem (46 kn). Ova područja proizvode manje vlage, tako da je tu koža puno grublja pa može doći do upijanja više boje. A to ne želite!


KORAK 3: VRIJEME JE ZA TAMNJENJE

Ako koristite losion, pjenu ili neku tekućinu, vjerojatno će vaš proizvod doći s rukavicom za nanošenje. Ako ne, navucite lateks rukavice te koristite sportsku čarapu izokrenutu naopako. Jedan od proizvoda koji će preporučiti tanner zvijezda (da, ta pozicija također postoji!), James Harknett, jest Fake Bake Coconut Tanning serum koji kombinira tamnjenje i skincare, njegujući vašu kožu dok se nijansa polako razvija. Krenite od nogu. Dobro razmažite preparat na rukav i povlačite odozgo prema dolje u ravnim linijama kako biste znali kuda ste prošli, a kuda niste. Nakon toga, nježno umasirajte u sve one sitnije linije, primjerice, na koljenima. Za gležnjeve i stopala, koristite minimalnu količinu preparata, ili ostatke s rukavice, da biste dobili svjetliju nijansu. Nakon toga, vrijeme je za prsa, torzo i ruke. Za unutarnju stranu ruku, povucite od pazuha prema zglobovima. Kako ćete raspodijeliti preparat, tako će on pri kraju ostaviti svjetlije nijanse, pa ćete time izbjeći one strašne crte od preparata za samotamnjenje na rukama koji izgledaju kako da ste bili u lisicama. Najgori dio je nanijeti proizvod na leđa. Ako imate mogućnost, zamolite nekoga od ukućana da vam to napravi. Ako nemate, okrenite se bočno prema ogledalu i nanosite proizvod po ramenima i leđima. Za lice, dodajte malu količinu proizvoda za samotamnjenje u vašu uobičajenu kremu za lice. Prije nego što ćete nanijeti proizvod na lice, stavite hladan ručnik (idealno s kockicama leda) na lice da biste smanjili pore, a zatim je dovoljno svega par kapi u vašu noćnu kremu da biste dobili toplu nijansu. Pripazite da dobro blendate rubove oko linije kose i završite tako da vatenim štapićem prođete preko obrva kako biste uklonili sav mogući višak. 

KORAK 3: NJEGA POSLIJE

Jednom kad ste nanijeli proizvod, dobra je ideja osušiti kožu i ujednačiti ten brzinskim prijelazom hladnog zraka iz sušila za kosu. Uživajte u svojoj novoj nijansi što je duže moguće na način da kožu što više hidratizirate. Preporučujemo Kiehl’s Crème de Corps nemasni losion s kakao maslacem i beta-karotenom ili Nuxe Rêve de Miel topivi uljni balzam za tijelo s medom (170 kn)


Posjetite: Ako se ipak ne usudite sami, možete posjetiti neke od sljedećih adresa za sigurno samotamnjenje. Sucokret (Savska cesta 150, Zagreb), Bela Make Up (Ilica 16, Zagreb), A New You (Ulica kralja Petra Krešimira IV. 9, Samobor), My Sun (Pomerio 4, Rijeka), Blue Box (Ulica Nikole Tesle 4, Rijeka), N°5 SPLIT (Mažuranićevo šetalište 14, Split)