Ahmad Noori, odnosno na Instagramu poznatiji kao dr.vegan, uvijek nas oduševljava svojim receptima, a posljednje nam je za oko zapela salata od krumpira koja je brza, jednostavna, ali istovremeno i posebna

Osnova ovog jela jednostavan je, ali uvijek omiljen krumpir, no pravi pobjednik jest kremasti umak od jogurta koji obogaćuje svaki zalogaj te daje jelu zanimljiv i osvježavajuć okus.

Stoga, želite li još danas uživati u laganom, hranjivom i slasnom ručku koji se lako priprema, u nastavku vam donosimo detaljan recept!

Sastojci:

  • 1 kg krumpira
  • sol i papar
  • maslinovo ulje

Za umak od jogurta:

  • 1 šalica jogurta
  • 1/2 šalice majoneze
  • sok od 1 limuna
  • 2 češnja češnjaka / sitno nasjeckana
  • 1 žlica kopra / nasjeckanog
  • 1 žlica peršina / nasjeckanog
  • 1 žlica vlasca / nasjeckanog
  • 1/2 krastavca / sitno narezanog
  • 1 glavica crvenog luka / sitno nasjeckana

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ahmad Noori (@dr.vegan)

Priprema:

  1. Krumpire kuhajte u loncu s posoljenom vodom dok ne omekšaju dovoljno da ih možete lako probosti vilicom, a zatim ih ocijedite i ostavite da se malo ohlade.
  2. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 220 °C te kuhane krumpire lagano izgnječite na plehu obloženom papirom za pečenje, prelijte ih maslinovim uljem te začinite solju i paprom. Pecite 45-60 minuta dok ne postanu hrskavi i zlatnosmeđi na rubovima.
  3. Za pripremu umaka od jogurta u zdjeli pomiješajte jogurt i majonezu, dodajte limunov sok, sitno nasjeckani češnjak, začinsko bilje, krastavac i crveni luk. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatki i homogeni umak.
  4. Kad se pečeni krumpiri malo ohlade, pomiješajte ih s pripremljenim umakom od jogurta, a salatu poslužite kao prilog ili lagano glavno jelo.

Foto: Instagram, Pexels