Ahmad Noori, odnosno na Instagramu poznatiji kao dr.vegan, uvijek nas oduševljava svojim receptima, a posljednje nam je za oko zapela salata od krumpira koja je brza, jednostavna, ali istovremeno i posebna
Osnova ovog jela jednostavan je, ali uvijek omiljen krumpir, no pravi pobjednik jest kremasti umak od jogurta koji obogaćuje svaki zalogaj te daje jelu zanimljiv i osvježavajuć okus.
Stoga, želite li još danas uživati u laganom, hranjivom i slasnom ručku koji se lako priprema, u nastavku vam donosimo detaljan recept!
Sastojci:
- 1 kg krumpira
- sol i papar
- maslinovo ulje
Za umak od jogurta:
- 1 šalica jogurta
- 1/2 šalice majoneze
- sok od 1 limuna
- 2 češnja češnjaka / sitno nasjeckana
- 1 žlica kopra / nasjeckanog
- 1 žlica peršina / nasjeckanog
- 1 žlica vlasca / nasjeckanog
- 1/2 krastavca / sitno narezanog
- 1 glavica crvenog luka / sitno nasjeckana
View this post on Instagram
Priprema:
- Krumpire kuhajte u loncu s posoljenom vodom dok ne omekšaju dovoljno da ih možete lako probosti vilicom, a zatim ih ocijedite i ostavite da se malo ohlade.
- Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 220 °C te kuhane krumpire lagano izgnječite na plehu obloženom papirom za pečenje, prelijte ih maslinovim uljem te začinite solju i paprom. Pecite 45-60 minuta dok ne postanu hrskavi i zlatnosmeđi na rubovima.
- Za pripremu umaka od jogurta u zdjeli pomiješajte jogurt i majonezu, dodajte limunov sok, sitno nasjeckani češnjak, začinsko bilje, krastavac i crveni luk. Sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatki i homogeni umak.
- Kad se pečeni krumpiri malo ohlade, pomiješajte ih s pripremljenim umakom od jogurta, a salatu poslužite kao prilog ili lagano glavno jelo.
Foto: Instagram, Pexels