Misterij je napokon riješen. Danas ujutro, Kering i Gucci objavili su da je Sabato De Sarno novi kreativni direktor talijanskog brenda, nasljeđujući Alessandra Michelea koji je otišao prošlog studenog. Njegova prva revija održat će se u rujnu tijekom Milanskog tjedna mode

De Sarno, koji će odgovarati predsjedniku i glavnom izvršnom direktoru Marcu Bizzarriju, odrastao je u Napulju, započeo je svoju karijeru u Pradi 2005., prešavši u Dolce & Gabbanu, prije nego što se 2009. pridružio Valentinu, gdje je obnašao sve odgovornije pozicije. Sad je konačno imenovan kreativnim direktorom koji nadzire i muške i ženske kolekcije.

“Drago mi je što će se Sabato pridružiti Gucciju kao novi kreativni direktor kuće, što je jedna od najutjecajnijih uloga u industriji luksuza”, rekao je Bizzarri. “Nakon što je radio s nizom najpoznatijih talijanskih luksuznih modnih kuća, sa sobom donosi veliko i relevantno iskustvo. Siguran sam da će kroz Sabatovo duboko razumijevanje i poštovanje Guccijeve jedinstvene ostavštine, on voditi naše kreativne timove s prepoznatljivom vizijom koja će pomoći u pisanju ovog uzbudljivog sljedećeg poglavlja, jačajući modni autoritet Kuće dok kapitalizira njezino bogato naslijeđe.”

Sabato de Sarno

François-Henri Pinault, predsjednik i izvršni direktor Keringa, rekao je: “Sto dvije godine nakon što je Guccio Gucci otvorio svoju prvu trgovinu u Firenci, Gucci ostaje jedna od najlegendarnijih, najistaknutijih i najutjecajnijih luksuznih kuća na svijetu. Sa Sabatom De Sarnom na kreativnom čelu, uvjereni smo da će Kuća nastaviti utjecati na modu i kulturu kroz vrlo poželjne proizvode i kolekcije, te donijeti jedinstvenu i suvremenu perspektivu modernom luksuzu.”

“Duboko sam počašćen što mogu preuzeti ulogu kreativnog direktora Guccija. Ponosan sam što se pridružujem Kući s tako izvanrednom poviješću i naslijeđem, koja je tijekom godina bila u stanju prihvatiti i njegovati vrijednosti u koje vjerujem. Dirnut sam i uzbuđen što mogu doprinijeti svojoj kreativnoj viziji brenda,” rekao je De Sarno. Ostaje nam pričekati Tjedan mode u Milanu!