Niskotarifna aviokompanija iz Irske potvrdila je svoj dolazak u Zagreb, nakon mnogo godina iščekivanja. Oko podne je završila press konferencija tijekom koje su potvrđene lijepe vijesti i najavljene novosti.

Objavljeno je čak 12 novih destinacija prema kojima će se letjeti iz Zagreba. To su redom Brussels, Dortmund, Frankfurt, Karlsruhe, Memmingen, Milano, Rim, Podgorica, Oslo, Göteborg, Pariz i London. Iako Ryanair trenutno ne planira letove unutar Hrvatske, od rujna 2021. Ryanair će službeno prometovati s novog putničkog terminala u Zagrebu što će za posljedicu imati i lokalno zapošljavanje te nadu u dolazak novih putnika u Hrvatsku, najavljeno je tijekom konferencije koju je prenosio Croatian Aviation.

Također, Zračna luka u Zagrebu već neko vrijeme radi na dolasku novih zrakoplovnih kompanija te pokretanju linija za nove destinacije. Smanjila je svoja potraživanja za putničke usluge, a uvjet je bio da tvrtka mora pokrenuti usluge iz Zagreb ate da prijevoznik mora održavati rad tijekom cijele godine.

 

Foto: Pexels