S obzirom na dobro znanu izreku da ljubav ide kroz želudac, njemački brend slastica RUF ususret Valentinovu predložio je recept za popularnu staklenu tortu koja, osim što svojim okusom oduzima dah, zaustavlja poglede svih ljubitelja estetike.

Iako je potrebno uložiti više truda, vremena i ljubavi za njezinu pripremu, jedinstvena je poslastica koja će garantirano izmamiti osmijeh na lice voljenih.  Jednostavna podloga od keksa u obliku srca, kremozan mousee au chocolat na vrhu i crveni fondant te posebna RUF staklena glazura elementi su koji čine ovu tortu drugačijom od drugih. Svi proizvodi iz RUF recepture mogu se pronaći na svim većim prodajnim mjestima Konzuma.

RUF recept za mramornu staklenu tortu u obliku srca za Valentinovo

SASTOJCI

BISKVIT
6 jaja
160g šećera
100g brašna
100g kukuruznog škroba
½ pakiranja RUF praška za pecivo

ČOKOLADNI MOUSSE
1 paket moussea od čokolade

DEKORACIJA
1 paket crvenog fondanta
1 pakiranje RUF Mirror Glaze Pink
RUF Mirror Glaze Petrol za glazuru po želji
Fondant za dekoraciju srca, cvijeća po želji
Svježe voće po želji

PRIPREMA

BISKVIT:
Prvo mutite jaja i šećer u zdjeli za miješanje električnim ručnim mikserom nekoliko minuta dok ne postane pjenasto. Prosijte brašno, kukuruzni škrob i prašak za pecivo te velikom žlicom ili lopaticom pažljivo umiješajte u smjesu. Kratko promiješajte da se masa ne slegne. Nakon toga izlijte tijesto u tepsiju promjera 26 cm (ili u obliku srca). Tijesto pecite u pećnici s gornjom i donjom toplinom na 170 °C oko 30 minuta. Nakon pečenja ostavite da se podloga prvo ohladi, a u međuvremenu izrežite šablonu srca, stavite na podlogu od keksa i oštrim nožem zarežite po šabloni. Nakon što ste izrezali oblik srca, podlogu od keksa prerežite dva puta poprijeko.

ČOKOLADNI MOUSSE:
Napravite čokoladni mousse prema uputama na pakiranju te premažite podlogu i postepeno slažite tortu. Za okrugli oblik srca, možete zaobliti rubove na vrhu. Važno je da nakon slaganja tortu u potpunosti premažete čokoladnim mousseom jer se fondant ne lijepi pravilno za samu tortu.

GLAZURA:
Mijesite fondant dok ne postane mekan i elastičan, a zatim ga tanko razvaljajte na radnoj površini koju ste prethodno posuli kukuruznim škrobom. Stavite fondant na vrh torte i lagano pritisnite rukama te odrežite sve ostatke.

Važno: Kolač će se zamrzavati oko sat vremena kako bi staklena glazura pravilno očvrsnula.

Za kraj, zagrijte glazuru prema uputama na pakiranju i pustite da pređe preko dobro ohlađene torte te ravnomjerno rasporedite nožem.

Kako bi torta dobila poseban pečat ljubavi, možete pustiti svojoj mašti na volju prilikom ukrašavanja – srce ili cvjetići od fondanta, svježe voće ili jednostavna poruka za one kojima je namijenjena! Prilikom posluživanja rapsodiju okusa ove mramorne staklene torte preporučujemo obogatiti dodatkom ohlađene Orangine Rouge kao savršenim valentinovskim pićem kojega obožavamo svaki dan.

RUF s kvalitetnim i isprobanim proizvodima ljubiteljima kuhinje nudi deserte i pekarske proizvode idealne za svako kućanstvo. Mješavine za pečenje s ukrasima za djecu u duginim bojama ili instantni krem deserti za jednostavnu pripremu s mlijekom – samo su dio širokog RUF asortimana. Stalnim istraživanjem i inovacijama tvrtka je zauzela istaknuto mjesto na njemačkom, europskom i brojnim svjetskim tržištima. S preko više od 300 proizvoda, RUF se uvukao u milijune domova u kojima se stvaraju slatki, mali trenuci radosti.

Više informacija o brendu RUF može se pronaći na službenoj web stranici brenda te Instagram profilu.

 

Tekst i fotografije: Promo