Nakon intenzivnog razdoblja “zatvaranja” godine na profesionalnom i poslovnom planu, nebrojeno mnogo evenata, druženja, obiteljskih okupljanja, prežderavanja i opijanja, pretjerivanja u skoro pa svemu, siječanj dolazi kao balans prosincu i svim povišenim stanjima i emocijama koje ovaj najkićeniji mjesec godine donosi.

No, isto tako, mnogima je dug (predug), siv, tmuran, siromašan i depresivan. I zato se okrećemo filmovima, serijama, kazalištu, glazbi za dobru dozu eskapizma. Laganije teme i forme su više nego dobro došle. I zato me je razveselila informacija o dobroj staroj romantičnoj komediji s dobrim starim glumcima romantičnih komedija, i filmu koji traje “samo” sat i pol. Napokon nešto lagano, zabavno, neopterećeno i lijepo za gledati! Siječanjska “lajtica” za poželjet.

Maybe I Do

Diane Keaton, Susan Sarandom, William H. Macy i Richard Gere, uz Emmu Roberts i Lukea Braceyja, glume u filmu “Maybe I Do”, romantičnoj komediji pomalo predvidljive radnje, no vjerujemo s dosta garantiranog smijeha. Emma Roberts i Luke Bracey glume mladi par koji se odluči oženiti i međusobno upoznati svoje roditelje. Zaplet priče nastaje kada se ispostavi da roditelji varaju svoje supružnike međusobno. Film je napisao i režirao Michael Jacobs, autor poznat po hitu iz 1980-ih, “Boy Meets World”.

Zanimljivo kod ovog filma je to što uz na primjer; filmove “Book Club”, “Book Club: The Next Chapter” koji dolazi ove godine u kina i seriju “Grace and Frankie”, film “Maybe I Do” pokazuje da romantične komedije nisu rezervirane samo za ljubavne odnose mlađih ljudi, one mogu biti jednako zabavne i jednako ih se “ozbiljno” može shvatiti kao i rom-comove gdje su glavni likovi u svojim dvadesetima, ili najviše u svojim tridesetima, i to onim ranijima. Čak se i na području ovih, “laganih” žanrova dešava promjena. Uz zvjezdanu glumačku postavu i zabavnu priču, “Maybe I Do” izgleda da obećava veseo početak 2023. I dok čekate da film stigne u kina, podsjećam vas na “Looking for Mr. Goodbar”, vrlo dobru dramu iz 1977. kada su Diane Keaton i Richard Gere posljednji put zajedno glumili.

Looking for Mr. Goodbar

Fotografije: stillovi iz filmova