Nema ništa bolje od rastapanja čokolade u ustima, a upravo zato nas je oduševila ponuda Orijenta. Ova zagrebačka slastičarnica, smještena u Maksimirskoj 54 posluje više od 80 godina, stoga ne čudi njihova usmjerenost ka savršeno pripremljenim tradicionalnim kolačima s daškom modernog. 

Stalno sam u potrazi za mjestima koja nude ukusne kolače koji će me podsjetiti na one mamine čiji su mirisi ispunjavali kvadrate stana i mamili susjede. Iako su blagdani iza nas, to ne znači da se ne možemo počastiti kolačima, a ovogodišnji Retro pult zagrebačkog Orijenta ispunjava sva naša očekivanja. 

Zagrebačka slastičarnica pripremila je raznovrsnu ponudu kolača od kojih već na prvi pogled rastu zazubice. Prošlogodišnji hit retro pulta bio je Modvik, pripremljen od meda, osvježavajuće korice naranče uz dodatak kardamoma koji mu daje finalni touch. Ipak, ove godine ova slastica dobila je svog nasljednika Crni Medovik koji će oduševiti sve simpatizere čokoladnih okusa. 

Iako se sladoled godinama smatrao samo ljetnom poslasticom i to se polako mijenja, a toga je svjestan i Orijent, pa su u ponudu uvrstili i zimski sladoled s okusom čokolade.  

Ovogodišnji noviteti Retro pulta su Jelačić šnite pripremljene od savršene čokoladne kreme i Boem Kocke koje su odličan izbor za sve ljubitelje oraha i vanilije. 

Zakinuti neće ostati ni simpatizeri sočnih okusa, jer se u ponudi retro pulta mogu pronaći  Punč torta, Esterházy i mnogima omiljeni klasik Sacher torta. Ljubitelje mađarskih poslastica zasigurno će oduševiti Doboš torta. 

Kako nam se bliži veljača, potražnja na ukusnim i mekanim krafnama se povećava, stoga su i one obavezni dio ponude retro pulta koji nam je otvorio apetit

Više o ponudi Retro pulta pogledajte na službenom  Instagram i  Facebook profilu slastičarnice.