Kaže se da su renovacija i uređenje doma jedan od stresnijih događaja s kojima se čovjek susreće tijekom svoga života. Netko možda i ne bi povjerovao u to, ali oni koji su prošli renovaciju i zatekli se nepripremljeni, bez adekvatne podrške i znanja da sami mogu kontrolirati svoje nacrte, radove i narudžbe, vjerujem da bi se složili s nama.

Bez obzira na vaše prethodno iskustvo ili razinu poznavanja materije, sigurni smo da je u tom procesu svakome potreban jedan vodič pa makar da vas podsjeti da se držite financijskog plana kako biste na kraju ipak ostali realni, priveli renovaciju kraju i što prije uselili u dom o kojem ste maštali.

planer renovacije
Autorica Anđela Mijić

Anđela Mijić, magistra inženjerka građevine i dizajnerica interijera, osnivačica projektnog studija Dito Design d.o.o., nakon dugogodišnjeg iskustva na raznim projektima renovacije osmislila je prvu pomoć za ovakve situacije napisavši prvi hrvatski Planer renovacije.

„Planer renovacije je pisan u posebnoj fazi moga života na otoku Korčuli, u Vela Luci, kada sam imala dosta vremena za razmišljanje o poslovnoj problematici s kojom se susrećemo mi dizajneri, ali i naši investitori. Ta razmišljanja su me odvela u smjeru stvaranja Planera renovacije, na kojega gledam kao na jednu kombinaciju stručnog priručnika i planera koji će uvelike poslužiti budućim investitorima koji žele što više biti upućeni u sve faze planiranja, izvedbe i opremanja svojih objekata, a oni s više prethodnog znanja i iskustva mogu uz Planer renovacije sami osmisliti i kontrolirati cijelu renovaciju.“

planer renovacije

S obzirom na opseg i detaljne upute koje uključuju planiranje financiranja, izradu moodboardova te pojašnjenja samostalnih izrada nacrta, ali i detaljan popis svih građevinsko obrtničkih radova i elemenata opremanja svih prostorija jednog stambenog objekta, „Planer renovacije“ može biti od velike koristi i dizajnerima interijera i svima onima koji to tek planiraju postati.

„Kada sam shvatila da sam napravila proizvod koji može okupiti veliki broj ljudi oko iste tematike: renovacije i opremanja objekata, uključila sam i suradnike koji su sastavni dio izvođenja i opremanja svakog objekta, na način da su u planeru dali  svoje stručne savjete i prezentirali svoj asortiman. Također, na samome kraju planera postoji rubrika Imenik gdje se mogu pronaći njihovi kontakt podaci, sve u svrhu da se čitateljima i korisnicima planera osigura stručna podrška tijekom svih faza renovacije.“

planer renovacije

Planer dolazi u tiskanom i elektronskom obliku na 322.stranice i dostupan je u prodaji u web shopu na linku www.dito-design.hr, a uskoro će biti u prodaji i u svim većim knjižarama diljem Hrvatske. U slučaju da ste upravo kupili stan kojega trebate cijeloga ili djelomično renovirati, imate nekakve ideje ali ne znate odakle krenuti i što vas sve čeka na putu renovacije, Planer renovacije je definitivno proizvod za vas.

 

Foto: PR