Vjerujemo da ste već morali naletjeti na Pure by Jelena dudice za bebe. Ako niste na društvenim mrežama, onda vas je o njima sigurno obavijestila prva prijateljica s djetetom o “novom, genijalnom otkriću”

“Na ideju izrade dudica za bebe došla sam gledajući krivi zagriz svoga sina, koji je korištenjem neadekvatne dudice naočigled bivao sve gori i gori. Kroz priču sa svojim ukućanima, prvenstveno s majkom koja je stomatolog, shvatila sam da bi se to moglo izbjeći kada bismo na tržištu imali dudice koje bi djetetu bile prihvatljive, a da zadovoljavaju većinu standarda, što higijenskih što anatomskih, te da su estetski dovoljno primamljive” započela je priču Jelena Maloča, i sama studentica stomatologije, te osoba iza, rekli bismo, trenutno “najhot” domaćeg proizvoda za bebe.

No uspjeh nije došao preko noći. Jelena se posvetila potrazi za prihvatljivim proizvodom, detaljno istražujući ponudu na tržištu. Zaključak do kojeg je došla jest taj da je medicinski silikon u jednom komadu najbolji izbor za bebu.

“Prvenstveno zato što nije štetan ni za dijete ni za okoliš, ne sadrži plastične dijelove, a niti dijelove od kaučuka koji su sami po sebi dobro stanište za mikroorganizme. Dudice načinjene od više dijelova na spojevima između tih dijelova nikada ne mogu biti adekvatno očišćene.” upozorava Jelena.

Kad je došla na ideju o dudicama, njezin sin je imao pola godine i tek su mu prvi sjekutići počeli zauzimati “krivu poziciju” u čeljusti. Prve dudice su ugledale svjetlo dana godinu dana kasnije, zbog kompleksnosti izrade samog proizvoda, zbog istraživanja potreba tržišta, zbog pronalaska najbolje tvornice medicinskog silikona koja bi mogla proizvesti traženi proizvod, a zadovoljiti sve standarde prema kojima je htjela dudice proizvoditi.

“Pokušala sam s raznim tvornicama, kroz ruke su mi prošli deseci uzoraka, ali ni jedna do ove tvornice u Španjolskoj s kojom trenutno surađujem nije zadovoljila sve standarde i ispunila zahtjeve koje sam imala vezano za proizvodnju i sastavnice samog proizvoda. Kada sam konačno pronašla idealnog partnera za proizvodnju, u suradnji sa stručnjacima na području dentalne medicine i medicine glave i vrata sam usuglasila idealnu veličinu za različite uzraste beba i djece. Osim sto mi je bitno da je krajnji proizvod vrhunske kvalitete, jako mi je važno da se njegove sastavnice, pa čak niti pigmenti boja ne testiraju na životinjama, niti da se njegovom proizvodnjom zagađuje okoliš.” kaže Jelena, kao da nam čita misli. 

Neočekivani interes

Iako je znala da ima dobar proizvod, nije očekivala baš ovoliku eksploziju. Pogotovo preko društvenih mreža. No čim je stavila prve slike na profil, mame su joj počele opsjedati inbox, ali nakon početnog šoka, uspjela je popratiti upite svih zainteresiranih. “Pošto sam u visokom stupnju trudnoće, puno puta su mi članovi obitelji predlagali da odustanem od tog individualnog pristupa i pojedinačne prodaje, ali odlučila sam da ću ipak zadržati taj gušt jer mi je stvarno prekrasno vidjeti slike bebica koje koriste moje dudice i čuti dobre povratne informacije, a većina ih je takvih.” 

Kako to uvijek bude kod ovako osjetljivih tema kao što su djeca, bilo je i onih koji su imali kritike na njezin proizvod, a tu su vodili roditelji koji su općenito protivnici duda. “Što se tiče protivnika korištenja dudica, nemam stvarno namjeru demantirati i uvjeravati mame u suprotno, svaka od njih zna što je najbolje za njihovo dijete, ali na profilu imam objavljeno nekoliko stručnih osvrta, u kojima jasno piše da dudanje u novorođenačkoj dobi može spriječiti sindrom iznenadne dojenačke smrti, umiriti bebu koja možda traži podoj i kad nije gladna, olakšati mami svakodnevicu itd. Surađujem s mnogim doktorima i stručnjacima iz konkretnog područja, te planiram organizirati jedno događanje na jesen na kojem će i oni mamama pokušati približiti temu dudica, dudanja, te važnosti korištenja kvalitetnih materijala u dječjoj svakodnevici.

A tu dolazimo i do jedne prekrasne suradnje s hrvatskim brandom Lunilou sestara Ivane i Izabel, u čiju sam robicu čak i obukla djecu za snimanje dudica, posto time želim naglasiti koliko je svaki detalj važan i da podržavam sve sto je kvalitetno, ekološki, samoodrživo i domaće.” kaže Jelena. 

Veliki planovi za dalje

Jelena Maloča dodaje da se svakodnevno treba “uštipnuti” kako bi se uvjerila u stvarnost reakcija kupaca na njezin proizvod, ali da je više od prodajnog uspjeha i popularnosti veseli činjenica da je uspjela na domaće tržište plasiratni nešto kvalitetno, pristupačno, korisno i lijepo. Koji su sljedeći koraci? “Naravno da imam planove za budućnost, a oni obuhvaćaju kupnju vlastitih strojeva za proizvodnju i preseljenje pogona u Hrvatsku, te zapošljavanje entuzijastičnih osoba koje vjeruju u snove. Htjela bih proširiti asortiman i radim na tome, ali korak po korak. Uskoro nam dolazi naša treća bebica, pa ću se idućih par mjeseci pozabaviti biranjem novih boja dudica i upoznavanjem s potrebama krajnjih korisnika u vidu dodataka za sam proizvod”. Što reći, osim čestitamo, na uspjehu, ali i na novoj prinovi! 

Pure by Jelena možete pratiti ovdje.