Sastojci

  • 800 g lososa ● 500 g lisnatog tijesta ● 450 g špinata ●1 jaje ●3 dl vrhnja za kuhanje ● 60 g maslaca ●1 češanj češnjaka ●sol, svježe mljeveni papar ●2 žličice maslinovog ulja 

Priprema:

Protisnuti špinat lagano rastopite na tavi s malo maslaca te dodajte slatko vrhnje, protisnuti češanj češnjaka, sol i papar. Odmrznute filete lososa posolite, popaprite, dodajte mediteransku mješavinu te ih popržite. Odmrznuto lisnato tijesto razvucite na debljinu od oko 0,5 cm te izrežite na 4 jednaka kvadrata (10 x 10 cm). U svaki od kvadrata stavite po jedan filet lososa, zamotajte i premažite jajetom te stavite u pećnicu na 175 °C oko 20 minuta. Proteinima bogato mekano meso lososa odlično se slaže sa špinatom.