Nakon uspješne prve godišnje rasprodaje biljaka, ove subote, 8. listopada održat će se druga godišnja rasprodaja biljaka u Botaničkom vrtu u Zagrebu!

Velika rasprodaja biljaka u Botaničkom je točno ono što ovaj vikend trebamo

Od 9 sati ujutro pa do 13 sati u dvorištu uz kolni ulaz Vrta nasuprot Ministarstva kulture čeka vas bogata ponuda sobnog stakleničkog bilja, sukulenata, kaktusa, mlječike i mesoždrki! Bit će tu i ostataka od prve godišnje prodaje biljaka: rizomi (podanci) kultivara perunika, manja količina raznih drvenastih biljaka (grmovi i stabla) i vrtnih trajnica. Cijene će se kretati od 10 do 200 kuna, ovisno o starosti , veličini, vrijednosti i rijetkosti biljke.

Botanički vrt ne dijeli niti ne prodaje plastične vrećice tako da se svi kupci mole da ponesu sa sobom platnene vrećice, cekere, košare, torbe. Plaćanje je moguće gotovinom i jednokratno karticama. Ulaz je s južne strane kolnog ulaza, dok je izlaz na mala vrata na sjevernoj strani. No, slijedite ostale ljubitelje biljaka sigurno ćete se ispravno kretati i na vrijeme naći biljke za svoj prostor.

Ulazak automobilima nije moguć te sugeriramo da potražite parking u Runjaninovoj i Crnatkovoj ulici.

Fotografije: Botanički vrt PMF-a u Zagrebu