Režiser Matt Reeves potpisuje tv seriju koja prati život Bustera Keatona, a kojeg će glumiti Rami Malek!

Rami Malek kao Buster Keaton

Serija se temelji na biografiji Bustera Keatona, a koju je napisao James Curtis; “Buster Keaton: A Filmmaker’s Life”. Punim imenom Joseph Buster Keaton, a poznat kao Buster Keaton, bio je američki filmski glumac, filmski redatelj, komičar, producent, scenaristi i kaskader.Kritičar Roger Ebert, pisao je o Keatonovom “izvanrednom razdoblju od 1920. do 1929. godine”, kada je “bez prekida” radio na nizu filmova koji ga čine “najvećim glumcem-redateljem u povijesti filma”. Karijera mu je nakon toga propala gubitkom umjetničke neovisnosti kada je potpisao ugovor s Metro-Goldwyn-Mayerom, supruga se razvela od njega, a on se prepustio alkoholizmu. Oporavio se 1920-ih godina, ponovo se oženio i oživio karijeru cijenjenog komičnog izvođača, stekavši nagradu Honorary Academy Award, 1959. godine.

Bio je popularan komičar u vrijeme nijemog filma. Glumio je čovjeka čija melankolična, turobna i “ledena” fizionomija proturiječi dinamici industrijske civilizacije. Zaštitni znak mu je bila fizička komedija s konzistentnim, stoičkim, bezizraznim licem, što mu je priskrbilo nadimak Veliko kameno lice (“The Great Stone Face”).

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Diane Keaton (@diane_keaton)

Glumac koji se “nikada ne smije”, “najšutljivija pojava nijemog filma”, u svojim je interpretacijama kritičar svojih suvremenika. Među najvećim njegovim obožavateljima bio je Orson Welles koji je izjavio kako je General najveće filmsko postignuće u komediji, a možda i najbolji film koji je ikad snimljen. Unatoč neuspjehu u zvučnom filmu, smatra se najvećim komičarom poslije Chaplina. Američki filmski institut ga je 1999. uvrstio na 21. mjesto ljestvice najvećih glumaca klasičnog hollywoodskog filma. A često i kontinuirano isječke iz njegovih filmova možete vidjeti na Instagram profilu glumice Diane Keaton, njegove velike obožavateljice, koja ga i dalje promovira na društvenim mrežama i koristi svoj utjecaj kako bi stalno podsjećala na njegov lik i djelo.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će ga portretirati Rami Malek kojemu će ovo biti druga interpretacija velikana showbusinessa, nakon Freddyja Mercuryja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Diane Keaton (@diane_keaton)

Fotografije: Gatty Images, @diane_keaton