Ralph Lauren je nedavno predstavio svoju novu ”Earth Polo” recikliranu majicu u potpunosti izrađenu od plastičnih boca koje su prikupile lokalne zajednice zemlja u razvoju. Nove Earth Polo majice također su bojane ekološkom tehnologijom koja ne upotrebljava vodu, a za izradu jedne takve majice potrebno je oko 12 plastičnih boca.

“Ralph Lauren će se posvetiti uklanjanju najmanje 170 milijuna boca iz oceana i okoliša, te će pretvoriti uporabu svih prirodnih poli-vlakana u reciklirano poli-vlakno do 2025. godine. Plastični otpad je glavni problem koji ugrožava okoliš – želimo biti dio rješenja i koristiti inovativan pristup stvaranju nečeg vrijednog ”- rekao je David Lauren, glavni direktor za inovacije.

Earth Polo majica proizvedena je u partnerstvu s tvrtkom First Mile, organizacijom s globalnom misijom usmjerenom na održivost i pozitivan društveni utjecaj.
First Mile surađuje s poduzetnicima u zajednicama s niskim primanjima kako bi sakupili plastične boce koje se mogu reciklirati, a koje se zatim prerađuju kroz jedinstven i ekološki prihvatljiv proizvodni program i pretvaraju u visokokvalitetnu pređu, te na kraju tkaninu.

Earth Polo majica je dostupna muškarcima i ženama u globalnim maloprodajnim trgovinama, kao i na RalphLauren.com stranici od 18. travnja. Majica dolazi u četiri boje: Stuart Green (smaragdno zelena), White (bijela), Navy (tamno plava) i Baby Blue (svijetlo plava).

View this post on Instagram

One iconic shirt, 12 bottles recycled. #TheEarthPolo. Designed with Mother Nature in mind. . Introducing the first-ever Polo shirt crafted from recycled plastic bottles—about 12 per shirt. Part of our commitment to prevent 170 million bottles from reaching the world’s landfills and oceans by 2025. . “Much more than a shirt, the Earth Polo is a testament to our ongoing commitment to innovation and being a force for progress in the world. We recognize that our products inevitably have an impact on our environment, and we know we have a responsibility to minimize that impact.” — @DavidLauren, Chief Innovation Officer . Visit bio link or RalphLauren.com/EarthPolo to learn more about the latest chapter in our ongoing commitment to sustainability.

A post shared by Polo Ralph Lauren (@poloralphlauren) on

Desetljećima je legendarna Polo majica korištena kao globalni simbol za pomoć pri prikupljanju milijuna dolara za filantropske i društvene posljedice, uključujući financiranje istraživanja i njege raka dojke kroz fond Pink Pony, prikupljanje sredstava za pomoć u slučaju katastrofe i podršku LGBTQ zajednica.