Kad razmišljamo o zdravoj prehrani, jedna nam namirnica trenutačno pada na pamet. Osim što je izuzetno ukusna i svestrana, rajčica predstavlja pravo obilje nutrijenata za naš organizam, a time i za ljepotu.

Mnoga istraživanja pokazuju da rajčica pomaže u očuvanju našeg organizma od mnogih kroničnih bolesti i općenito pridonosi našem zdravlju, ali i ljepoti. Rajčica je bogata likopenom, pigmentom koji joj daje crvenu boju. On je ujedno i jedan od najvrjednijih sastojaka u rajčici, ponajprije jer je likopen najsnažniji antioksidans za ljudski organizam.

Likopen se bori protiv slobodnih radikala u tijelu, odnosno molekula koje mogu oštetiti stanice i uzrokovati starenje. Antioksidansi poput likopena mogu ih neutralizirati i pomoći u očuvanju mladolikog izgleda kože. Redovita konzumacija rajčice tako može pomoći smanjiti bore i ojačati elastičnost kože, čineći je glatkom i sjajnom.

Vitaminom ljepote često se pak naziva biotin, koji pripada skupini vitamina B-kompleksa, a zaslužan je za održavanje zdrave i lijepe kose i kože te je odgovoran i za pretvaranje hrane u energiju. Rajčica je jedna od namirnica najbogatijih biotinom, pa tako jedna šalica rajčica sadrži 7.20 mcg biotina (preporučena dnevna doza biotina za odrasle žene i muškarce od strane američke udruge Food and Nutrition Board iznosi 30-100 mcg na dan).

Rajčica je i izvrstan izvor vitamina C, koji je, između ostalog, važan i za sintezu kolagena te djeluje antioksidativno. Konzumacija rajčice tako može pomoći u održavanju zdrave količine kolagena u tijelu, što rezultira elastičnom kožom i sjajnom kosom.

Osim vitamina C, u rajčici pronalazimo i vitamin A, koji je ključan za zdravlje kože jer pomaže u regulaciji proizvodnje sebuma, prirodnog ulja koje štiti kožu od gubitka vlage i održava je hidriranom. Također pomaže i u obnavljanju oštećene kože i sprječava akne.

Ono što je manje poznato jest da je rajčica, prema istraživanju američkih Centara za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), zapravo najzdravije voće s obzirom na sadržaj hranjivih tvari. Kao proizvođač najfinijih domaćih rajčica, Rajska se izdvaja svojim rajčicama koje se uzgajaju s posebnom pažnjom kako bi baš svaki zalogaj bio savršen.

Jedna od tajni ovih ukusnih rajčica jest sam način proizvodnje. Naime, Rajska svoje rajčice uzgaja u staklenicima u kojima ima mogućnosti utjecati na uvjete u kojima će se biljka najbolje osjećati. Razlog iz kojeg se Rajska odlučila za ovakvu vrstu uzgoja jest omogućavanje idealnih uvjeta za rast zdrave i ukusne rajčice bez obzira na vremenske prilike i vanjsku temperaturu. Upravo u staklenicima biljke su zaštićene od svih vanjskih nepovoljnih utjecaja te je Rajska u mogućnosti ispuniti svoju primarnu viziju, a to je proizvesti ukusnu rajčicu kroz sinergiju komposta, bumbara, biljaka i ljudi, sve bez korištenja kemijskih preparata, i to čak devet mjeseci u godini; od ožujka do prosinca.

U Rajskoj, 10.000 vrijednih bumbara svakodnevno se brine o oprašivanju cvjetova biljaka te uz njegu brižnih djelatnika Rajske nastaju plodovi kojima nitko od nas ne može odoljeti – zdrave rajčice vrhunskog okusa.

Sočne i prirodne Rajska rajčice iz Svete Nedelje pobrinut će se da svaki vaš zalogaj bude nezaboravan, neovisno o tome odlučite li se za shake rajčicu – Rajska Bumbleebee, cherry rajčicu – Rajska Sunstream, cocktail rajčicu – Rajska Campari, maxi cocktail rajčicu – Rajska Harmony, specijalnu cocktail rajčicu – Rajska Kumato, ili pak egzotičnu cocktail rajčicu – Rajska Yoom.

Svaka sorta pakirana je u prepoznatljivim Rajska paketićima, a posebnost Rajska rajčica upravo je u tome što ne osvajaju samo svojom ljepotom već i nezaboravnim okusima, kakve pamtimo iz djetinjstva. Ako želite iskoristiti sve blagodati rajčice i uživati u ovom sočnom daru prirode, brend Rajska rajčica i njihovi prepoznatljivi paketići, koje možete potražiti u gotovo svim prodajnim lancima, zasigurno su najbolji izbor – uslast!

Tekst i fotografije: Promo; Alex Ghizila, Louis Hansel/Unsplash