Bend Rage Against The Machine objavio je album “Live & Rare” koji donosi službene bootleg snimke i demose iz razdoblja od 1991. do 1997. godine. Izdanje je službeno objavljeno samo u Japanu davne 1998., a sada je, prateći njihovu veliku svjetsku turneju, prvi put dostupno globalno putem streaming servisa.

Album “Live & Rare” sadrži ukupno 15 skladbi. “Bullet In The Head” i “Settle For Nothing” snimljene su 1993. na koncertu u Amsterdamu, a u Nizozemskoj su još zabilježene “Zapata’s Blood”, “Without A Face” i “Black Steel In Hour Of Chaos”, obrada grupe Public Enemy, čiji se frontman Chuck D  pridružio bendu na pozornici za tu priliku.

“Bombtrack”, “Take The Power Back”, “Freedom” i cover N.W.A. “Fuck Tha Police” snimljene su na američkim i kanadskim koncertima, a poseban dodatak je pjesma Allena Ginsberga “Hadda Be Playing On The Jukebox” koju je bend izveo u Detroitu. Dobar dio pjesama sa “Live & Rare” izdanja Rage Against The Machine uključio je u svoju aktualnu, najtraženiju svjetsku turneju “Public Service Announcement” koja 17. rujna stiže u zagrebačku Arenu. Na njihovom prvom gostovanju u Hrvatskoj kao specijalni gosti nastupit će sjajan hip hop duo Run The Jewels.

Stvarno veliki Rage Against The Machine u zagrebačkoj Areni dočekat će fanovi iz doslovno cijelog svijeta. Osim regije i brojnih europskih zemalja ulaznice se prodaju i na dalekim lokacijama poput Argentine, Novog Zelanda, Hong Konga, Singapura, Dominikanske Republike i Guatemale. U kupnji prednjači domaća publika te fanovi iz Italije, Slovenije i Srbije. Zbog izuzetne potražnje u prodaju su puštene dodatne ulaznice u sektorima Tribine sjedenje 2 po 550 kn i Tribine sjedenje 1 po 650 kn, a kupiti se mogu u prodajnom sustavu Eventim.

Fotografija: promo