U suradnji s Klubom Studenata FPZG i Radio Studentom Dokukino KIC pokreće novi filmsko-diskurzivni program Dokukino Eter koji će se održavati jednom mjesečno i namijenjen je primarno studentskoj populaciji, ali naravno da su svi više nego dobrodošli poslušati vjerujemo zanimljive razgovore!

Dokukino Eter

Na prvom izdanju programa prikazuje se nagrađivani dokumentarac “O jednoj mladosti” i razgovara se s redateljem Ivanom Ramljakom koji je nedavno postao i selektor renomiranog Međunarodnog filmskog festivala u Rotterdamu. U razgovoru, koji će voditi sami studenti, Ramljak će se osvrnuti na svoje filmsko djelovanje, ali i na odrastanje krajem 1990-ih, stvaranje zagrebačke underground scene i početke Radio Studenta.

Film “O jednoj mladosti” pobijedio je u balkanskom programu Dokufesta, najznačajnijeg festivala dokumentarnog filma u regiji, a potom trijumfirao i na Danima hrvatskog filma. Trinaest godina nakon iznenadne smrti nekadašnjeg najboljeg prijatelja, redatelj pokušava rekonstruirati njegov život i njihov međusobni odnos, koristeći samo fotografije i video materijale koje je prijatelj tada snimao. Kroz priču o svom tragično izgubljenom prijatelju, i iznimno talentiranom fotografu Marku Čakloviću, Ramljak prolazi kroz bitna poglavlja zagrebačke underground kulture druge polovice 1990-ih i donosi fascinantnu priču o životu mladih u to „neobično vrijeme kad se usred najcrnje konzervativne tuđmanovštine počinju pojavljivati oaze slobode.“ Jedna od tih oaza slobode je i Radio Student koji je grupica studenata suprotno od izvornih planova osnivača u ‘tihom prevratu’ pretvorila u alternativnu radijsku stanicu „koja nije za svakoga“ a i danas je vode studenti.

Nakon projekcije svi su pozvani u KIC klubu uz playlistu Radio Studenta.

U sklopu projekta studenti će samostalno birati filmove, pozvati gosta, te osmisliti i organizirati događanje. Kroz niz susreta s filmskim umjetnicima omogućit će im se jedinstven uvid u kreativni proces, ali i potaknuti da se i sami kreativno izraze kroz radionicu za stvaranje kratkih tematskih videa Lokalne filmske priče čime Dokukino postaje prostor kreacije i otkrivanja novih talenata.

Fotografije: still iz filma, promo