Quentin Tarantino je završio s pisanjem svojeg posljednjeg scenarija! Vijest je to koja se posljednjih dana prenosi iz jednog u drugi medij, forum, chat i širi se društvenim mrežama brzinom munje jer, kako stvari izgledaju, se radi o njegovom posljednjem filmu.

Posljednji film Quentina Tarantina

Sam je više puta istaknuo da će deseti, biti njegov posljednji film. Nakon što je završio “Once Upon a Time in Hollywood” mnogi su se, a i njega, pitali o čemu će se raditi u njegovom posljednjem filmu. Ono što znamo jest da je scenarij naslovljen “The Movie Critic” i da će snimanje filma početi ove jeseni. U kuloarima se šuška da će radnja biti smještena u 1970.-e godine i da je glavni lik žena. Ova šuškanja su mnoge navela na lik i djelo Pauline Kael, jednu od najutjecajnijih filmskih kritičarki svih vremena! Kael je preminula 2001. godine, a 1970.-ih je radila kao savjetnica, konzultantkinja u Paramountu.

Pulp Fiction

Quentin Tarantino je jedan od najslavnijih hollywoodskih autora, opsjednut filmskom poviješću i žanrovima koji postoje na rubu industrije, kao što su špageti vesterni, blaxploitation i chopsocky. Preko dva desetljeća radi s najpoznatijim i najcjenjenijim glumcima; dva puta s Leonardom DiCaprijem i Bradom Pittom, Christoph Waltz je osvojio dva Oscara glumeći u njegovim filmovima, a Samuel L. Jackson je postao skoro pa zaštitno lice njegovih filmova. Njegov drugačiji i moderan pristup tim žanrovima učinio ih je nanovo popularnima (vidimo da je western kao žanr zadnje desetljeće doživio skoro pa renesansu!) i na kraju krajeva je osvojio i dva Oscara za scenarij za filmove: “Pulp Fiction” i “Django Unchained”, a bio je još tri puta nominiran za najbolju režiju i jednom za najbolji film.

Ako je stvarno njegov deseti film posljednji, očekujemo da će svoju karijeru filmaša završiti u velikom stilu! No, to ne znači da Tarantino u potpunosti prestaje s radom. Nastavlja pisati, sada književnost; dokazao je sa svojim prvim romanom “Once Upon a Time in Hollywood” da je prilično dobar u tome.

 

Once Upon a Time in Hollywood

Fotografije: stillovi iz filmova