Ako ovo ljeto tražite nešto novo i uzbudljivo za svoje putničke avanture, slovenske željeznice pripremile su savršenu priliku.

Zamislite samo – željeznička ruta koja povezuje tri predivne zemlje, prolazi kroz osam gradova i to sve u svega dva sata. Da, dobro ste pročitali, dva sata! Čini se gotovo nevjerojatnim, zar ne?

Slična, petosatna verzija ove rute zatvorena je prije više od 30 godina, no sad je ponovno oživljena za ljetne mjesece. Najbolji dio? Putovanje gotovo da neće opteretiti vaš budžet jer se cijene karata kreću od svega 8 eura u jednome smjeru.

Vlak polazi iz sjeveroistočnog talijanskog Trsta, a zatim vodi putnike kroz predivne slovenske krajolike. Vlak će stati na četiri postaje – Sežana, Divača, Pivka i Ilirska Bistrica, gdje će putnici imati priliku osjetiti duh Slovenije.

Vlak potom ulazi u Hrvatsku, gdje staje u Šapjanama i Opatija -Matuljima prije nego što stigne na svoje konačno odredište, Rijeku.

Cijena jednosmjernih karata za odrasle za cijelo putovanje kreće već od 8 eura, no ako se planirate zaustaviti usput i istražiti pojedine gradove, možete kupiti i pojedinačne karte za svaki dio putovanja.

Iako je trenutačno u planu da ovaj vozni red traje do 30. rujna, operateri se nadaju da će ova ruta zaživjeti, postati trajna i omiljena destinacija putnika u budućnosti.  Više informacija o ovoj željezničkoj ruti možete pronaći na službenim stranicama slovenskih željeznica.

Foto: Unsplash, Pexels