Tram 11

Osim genijalnih kolekcija tenisica poznatih sneakerheadova Andrea Ljuštine – CroatianStyle i DJ Umeka te regionalnih i europskih kolekcionara, kao i lifestyle brendova, posjetitelji će moći uživati u cjelodnevnom glazbenom programu DJ-eva koje dovodi Fresh Island Festival, radionicama crtanja grafita u organizaciji Graffiti na Gradele, breakin workshopova, gamingu te, između ostaloga, doznati što najnovije spremaju proizvođači tenisica i odjevnih artikala. Obol cijelom festivalu sjajan je line-up hip-hopera koji počinju s koncertom u 19 sati

Scaveneger

 

Sarme i Chez
Yeezy Busta
Umek

Tenisice, o drage nam tenisice… Odavno ih više ne obuvamo samo kada jurimo na trening, trčanje ili u šetnju. Brojne domaće i svjetske poznate stylerice i styleri zadnjih par godina uspješno kombiniraju sportski stil s onim poslovnim. Nerijetko tenisice biramo obuti uz haljinu, pa čak i poslovno odijelo. U ženskom svijetu visoka potpetica, u muškom elegantna cipela, dobile su ozbiljnu konkurenciju – udobnu i nikada više stylish nego sada – tenisicu.

Upravo tenisicama u čast se u Zagrebu, 11. svibnja 2019., u Studentskom centru, održava prvi hrvatski festival tenisica i ulične mode Sneakeroom gdje će biti izložene kolekcije rijetkih modela tenisica nekih od poznatijih sneakerheadova, odnosno kolekcionara. DJ Umek je jedan od vlasnika pozamašne kolekcije, a posebno će oduševiti i čovjek koji se krije iza Instagram profila Croatian Style – Andre Ljuština koji iz Los Angelesa u Zagreb donosi dio svoje kolekcije procijenjene na više od 2 milijuna dolara…

Kako i samo ime kaže, festival osim izložbenog segmenta te reseale momenta, gdje će posjetitelji moći i kupiti neke od tenisica poznatih sneakerheadova iz Europe i regije, osigurava i sjajnu glazbu DJ-eva koji dolaze iz Pariza, Berlina, Londona i Beograda, a od 19 sati nastupit će Vojko V, Krankšvester, Bolesna Braća, Stoka, Bad Copy, Dregermajstera, Buntai i drugi.

Stoka

Radijska voditeljica Alex Milinković vodit će cijelo događanje koje počinje u 10 sati ujutro, a osim kolekcija sneakerheadova Sneakeroom festival tenisica i ulične mode posjetiteljima tijekom dana omogućuje radionice crtanja grafita sa sjajnom ekipom Graffita na Gradele, plesne workshopove vođene od strane plesnih mahera Sleepwalkingz Crew i njihovih prijatelja, Gameroom kutak za gamere i gamerice, a oni zainteresirani za novosti iz svijeta tenisica i odjevnih predmeta moći će vidjeti najnovije kolekcije koje će predstaviti Shooster, NOSS, adidas, Saucony, Converse te Reebok.

Iz bogatog programa izdvojimo još i da će muški dio populacije posebno biti oduševljen dečkima koji stoje iza Polyboy barber shopa jer će u sklopu Sneakeroom festivala moći urediti i svoje brade.

Lifestyle odjevne kolekcije prezentirati će i brendovi Tire Calligraphy, Motika, Ulice i Chypka. Svoje umijeće 3D printa pokazati će dečki iz D3Stooges3D, a umijeće čišćenja tenisica Sole Cleanic iz Slovenije i domaće snage Shoerestorea.

Kako tenisice kombiniraju u svakodnevnim kombinacijama, između ostalih, sjajno demonstriraju već spomenuta Alex Milinković, plesačica i plesna instruktorica u sklopu ovogodišnjeg TV showa Ples sa zvijezdama Tina Walme te grafiter CHEZ, koji će biti i na festivalu.

Bogati program Sneakerooma pogledajte ovdje. I važna napomena – ulaz je potpuno besplatan.