Dva istarska velikana u proizvodnji različitih pića i jedan vrhunski istarski ugostitelj udružili su svoje snage te predstavili jedan gin novitet –  Dry gin Flying goat, a koji se savršeno iskombinirao s Count’s drinks tonikom

Vjerujem kako ne postoji punoljetna osoba iz Istre, a i šire, koja nije kušala rakije čuvenog istarskog proizvođača istih, Istarske kapljice. Istarska kapljica na sceni je prisutna već dugi niz godina, proslavila se brojnim sjajnim rakijama i ostala zapamćena po svojim posebnostima da je baza svih njihovih proizvoda rakija lozovača, koja se proizvodi od grozdova te da ne koriste rafinirani šećer, već med. O njihovoj izvanrednosti i besprijekornosti svjedoči činjenica kako su u šest godina dobitnici čak 89 nagrada! 

Posljednja novost proizašla iz ove vrhunske istarske destilerije je Dry gin Flying goat, s čijom su recepturom mjesecima eksperimentirali, dok nisu došli do vrhunske varijante koja zadovoljava njihove visoke kriterije, a svoj gin Flying goat sparili su jednim pićem, craft tonicom, koji oduševljava svojom pričom o nastanku i iza koje stoji istarska obiteljska manufaktura. 

Riječ je o Count’s drinksu, toploj i unikatnoj obiteljskoj priči koja je nastala iz čiste želje da svim budućim majkama olakša trudničke tegobe. Ženski dio Count’s drinksa sasvim slučajno je otkrio da pivo od đumbira pomaže s nekim trudničkim problemima. Uvidjevši kako do istoga ne mogu doći, par koji stoji iza Count’s drinksa, Uršula i Marko, počeli su ga sami proizvoditi i tako su Istri, Hrvatskoj i čitavoj Europi ponudili nešto neviđeno, te su danas dobro poznato ime i sinonim za posve prirodna, bezalkoholna pića jedinstvenih aroma, koja su vrhunska sama za sebe, ali i u koktel kombinacijama. 

flying goat dry gin

Count’s drinks proizvodi ginger beer, ginger ale, Ginetu, tradicionalno, istarsko bezalkoholno piće koje se proizvodi od divljih borovnica s obronaka Ćićarije i craft tonik. Ova dva sjajna kreatora još sjajnih pića nisu mogla ništa drugo nego stvoriti sjajnu kombinaciju pića o kojem će se još mnogo govoriti! 

Sjajna jela i pića u divnom ambijentu Konobe Bokoon

To sjajno piće, ali i druga, gosti su degustirali uz prefina jela proizašla iz kuhinje Konobe Bokoon. Kako Konoba Bokoon počiva na ideji da svojim gostima nudi samo autohtona istarska pića i jela, tako su i ovog puta sve prisutne oduševili istarskim delicijama. Krenimo redom. Gostima je kao piće dobrodošlice bio poslužen koktel Gin-Gineta i slasni finger food. Ta slasna kombinacija koktela i jela učinila je da okupljeni s nestrpljenjem iščekuju ostatak večere. Potom je gostima bila poslužena istarska varijanta čuvenog London Mule koktela, spravljenog od gina Flying goat i ginger beera. Ta kombinacija pikantnih okusa oduševila je sve redom. Još kad je uz spomenuti koktel bila poslužena istarska maneštra. Zatim je na red došla zvijezda večeri – prvi istarski Gin & Tonic mix. 

Flying-goat-dry gin

Kaštelirski gin tonic u ovakvoj kombinaciji možete kušati jedino u Istri, a njegovi su sastojci Flying Goat gin, decilitar Count’s Drinks tonika, količina leda po želji, i sezonska aromatična dekoracija. S obzirom na to da je prezentacija upriličena u jesenskim danima, ovoga puta su se koristili grejp, ružmarin i nar. Malo je reći da je Gin & Tonic mix izazvao apsolutno oduševljenje, a mnogi su komentirali da bolji doista nikada nisu probali. Ova zvijezda zaslužuje zvjezdani tretman, stoga je njeno predstavljanje bilo upotpunjeno izvanrednim jelima – janjetinom spravljenom na dva načina i crnom svinjom. Točka na i ovoj vrhunskoj večeri bio je desert i koktel iznenađenja. Riječ je o krostati sa sirom i kruškom, krostati sa suhim smokvama, čuvenim istarskim kroštulama te koktelu Teranino-Gineta.

Nesumnjivo ću ovu posebnu i beskompromisnu kombinaciju Flying goata i Count’s drinks tonika priuštiti sebi u kućnoj atmosferi. Isto bih preporučila i vama, budući da je ovo kombinacija o kojoj će se još mnogo govoriti i koju ne želite propustiti isprobati!