Radi se o poznatom hollywoodskom glumcu Tomu Hanksu i njegovoj supruzi Riti Hanks koji žive u Australiji, a vijest su podijelili na Instagramu.

”Rita i ja smo u Australiji, osjećali smo se umorno, kao da imamo prehladu i blagu bol u tijelima. Kako bi napravili stvari kako treba, jer to je ono što trebamo činiti, testirali smo se na korona virus. I oboje smo ispali pozitivni.”, dio je objave koju je na svom Instagram profilu podijelio poznati glumac, Tom Hanks. Oboje su u dobrom stanju, izolirani od ostalih ljudi i osjećaju se dobro. I njihov sin, Chet, kasnije je stavio Instagram objavu o tome kako nema razloga panici i da su u trajanju sve potrebne mjere za brigu o zdravlju poznatih glumaca, kao i njihove okoline.

Dok svjedočimo širenju korona virusa, pandemiji i rastu zaraženih, čini se da se sve više približavamo onoj – kako će korona virus utjecati na same ljude u smislu empatije, odgovornosti te brige za sebe i druge. Tom i Rita Hanks ovom su objavom htjeli i osvrnuti pažnju na odgovorno ponašanje, ali i na činjenicu da nitko nije zaštićen. Hoće li nas na kraju svega uistinu virus odmaknuti od površnosti, fokusa na novac i materijalnih vrijednosti – kao što mnogi pišu po svojim privatnim profilima. Ili će nas pretvoriti u sebične pojedince koji će pokušati sve što se može dohvatiti samo za sebe?

Foto: Getty Images