Kako smo vam i pisali nedavno, Zagreb je postao bogatiji za novi gastro koncept – Proof 33, u Ilici 33.

Radi se o maloj proizvodnji s jedinstvenim street food receptima iza koje stoji dobro poznata ekipa mladih gastro kreativaca čija su signature jela u ponudi Brooma 44.
Kako je tim povodom tada rekao voditelj Proofa 33, Ivan Marković, “Iako su mnogi bili skeptični oko ideje otvaranja vegetarijanskog i veganskog brunch bara u Zagrebu, odmah po otvorenju 2021. godine, Broom 44 instantno je postao omiljeno mjesto Zagrepčana za uživanje u specialty kavi, doručku i brunchu.“ U smjeru inovativnih street food ideja nastavili su i u Proofu 33 nudeći jedinstvene zalogaje, i ovog puta s naglaskom na veganstvo i vegetarijanstvo. Uveli su pizzu scrocchiarella (“hrskava”), jedan od stilova pripreme Pinse Romane koji se još dosad nije radio u Hrvatskoj. Osim ovog posebnog stila, Proof pizze ističu se i po svojim sastojcima, a baš zato su nedavno objavili vijest o ponudi veganske pizze s mrkvom, pestom, tikvicama, ajvarom, đumbirom i majonezom. Također, u Proofu 33 možete za van ponijeti veganski sendvič od humusa napravljenog od bijelog graha, ljutkastog graha s kikirikijem i majonezom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Proof 33 (@proof33_)

Proof 33 generalno je zamišljen kao prostor gdje se proizvodi uzimaju u takeaway formi. Za one koji žele napraviti pauzu tijekom radnih dana i subote, mogu to napraviti i na malenoj terasi uz čašu cijeđenog soka, pjenušca ili piva. Radno vrijeme je od ponedjeljka do subote od 8 do 16 sati, a nedjeljom i blagdanima Proof ne raditi.

Foto: Ivan Dimnjaković