(Louis Vuitton 2019 Cruise Collection/Getty Images for Louis Vuitton)

Proizvođač igračaka traži sudsku izjavu da svojim proizvodom na krši intelektualna prava i vlasništvo tvrtke LVMH.
U pritužbi koja je podnesena u petak na saveznom sudu u Los Angelesu, kalifornijska tvrtka za igračke MGA Entertainment Inc preventivno tuži Louis Vuitton kako bi spriječila njihovo uplitanje u prodaju popularne igračke ‘Pooey Puitton’, torbice punjene sluzi.
MGA Entertainment Inc tvrdi da niti jedan razuman potrošač ne može zamijeniti njihovu zaštićenu igračku koja je namijenjena ‘ismijavanju i kritiziranju bogatih i slavnih te imena LV ‘ po cijeni od 59,99 dolara za puno skuplju verziju Louis Vuitton torbe.
Mnogi proizvođači luksuzne robe pokreću tužbe ili prijete sudskim sporovima kako bi spriječili bilo kakvo ismijavanje samog brenda kao i podrugljive asocijacije koje bi mogle naštetiti brendu.

Zato MGA traži sudsku izjavu da igračka Pooey Puitton ne krši prava intelektualnog vlasništva tvrtke Louis Vuitton te da je njihov proizvod kompletno zaštićena podrugljiva igračka koja ne imitira i ne krade dizajn, nego propituje i kritizira LV. Njihova Pooey Puitton torbica sadrži prah, šljokice i razne boje kao i sluzasti plastelin koji je namijenjen dječjoj igri, te  je jedna od njihovih najprodavanijih igrački iz Poopsie Slime Surpise linije lansirane 2018. godine.
Glasnogovornik LV Jim Fingeroth u ponedjeljak je izjavio da kompanija LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton nema komentara.