Star Film Fest u Sisku koji se održava od 3. do 5. rujna je sinonim za film, zabavu, glazbu, umjetnost općenito ali i za kreativne i korisne radionice koje savršeno upotpunjuju vruće festivalske dane. Stoga pozivamo da osigurate svoje mjesto na radionicama koje su pomno pripremili

Osjetite li se zadivljeni uradcima na platnu, u što ne sumnjamo, i poželite li naučiti snimati i montirati, drugog festivalskog dana, 4. rujna održat će se radionica snimanja pod vodstvom snimatelja Filipa Tota. Ovdje ćete moći naučiti osnove snimanja kroz otvorenu formu glazbenog spota, pa vašoj mašti neće biti nametnute granice. Izdvojite li malo vremena i pažnje, upoznat ćete se s korištenjem kamere i osnovnim snimateljskim vještinama. Kako pronaći savršeno svjetlo? Što sve može objektiv? Jeste li kadri uhvatiti dobar kadar? Odgovore na ova i još bezbroj pitanja pronađite u 11:00 sati u Kazalištu 21 ali i online na njihovoj službenoj stranici. Sve snimljeno imat ćete priliku montirati već idućeg dana, kada redateljsku palicu preuzima montažerka Sara Gregorić. Neka vaš glazbeni spot nalikuje djelima vrhunskih filmaša ili neka bude sasvim originalan i neviđen. Saznajte kolika je moć montaže i ne propustite ovu radionicu s početkom u 14:30 u Kazalištu 21 i online.

Zatim se izdignite u visine pomoću radionice “Kako na Nebu tako i na Star Film Festu – Plejade (Vlašići) kroz mitologiju, geografiju, jezik, arhitekturu i geometriju”. Fascinaciju zvijezdama s filmskog platna pretvorite barem nakratko u fascinaciju onima na nebu i naučite prepoznati geometrijske konstrukcije klastera Plejada i njegovog preslikavanja na Zemlji. Bit će ovdje i promatranja zvijezda pa se pripremite na oduševljenje. Ako Vam povijest i geografija nisu strani poput NLO-a, definitivno ćete uživati. Ni u slučaju neinformiranosti, ne brinite se. Šestari, kutomjeri, teleskop i znatiželjno oko željno učenja svakako će smanjiti nepoznanice u ovoj svemirskoj jednadžbi. Sve to će se odigrati pod budnim okom voditelja radionice, pa najavljujemo kako će vas Srđan Nogić teleportirati među zvijezde 5. rujna u 18 sati u i oko Kazališta 21. I ovu ćete radionicu moći pratiti online, kako Vam zvjezdano nebo ne bi promaknulo poput repatice u padu.

Za sudjelovanje na radionicama prijavite se putem obrasca i ne zaboravite pratiti službenu stranicu Star Film Festa za vrijeme održavanja festivala. Dopustite da vas dovedu bliže zvijezdama i filmu gdje god bili i pratite bogat program 7. Star Film Festa i u online inačici!