“My Love: Six Stories Of True Love” na Netflixu ugrijat će vam srce s pričom dugogodišnjih parova diljem svijeta

Dokumentarna serija za koju ćete sigurno, nakon što je preporučite bliskim osobama, reći da je “nešto posebno”. Ono što “Moju ljubav: šest priča o istinskoj ljubavi” odvaja od većine sličnih doku-projekata je to ljepotu ljubavi traži u malim stvarima – svakodnevici. Serija prati pola tuceta dugogodišnjih parova u njihovoj dnevnoj razbibrigi, i to na godinu dana, u Brazilu, Japanu, SAD-u, Španjolskoj, Indiji i Koreji. Osim što svjedočimo načinu na koji žive jedno za drugo, upoznajemo se s dinamikom parova diljem svijeta, poput korejskog bračnog dua koji su zajedno više od tri četvrtine stoljeća.

Ovaj dokumentarac, na neki gotovo pa spontan način okreće ogledalo prema ovih šest životnih partnera u nadi da će s njima proslaviti vrlo važnu sastavnicu života, za koju je katkad potrebno i više od ljubavi, i još je jedna potvrda koliko je ovaj prekrasan i univerzalan osjećaj bogat i višeslojan. Serija nam pokazuje i kako, osim svojevrsnih dnevnih zajedničkih užitaka, postoji i razumijevanje specifično za ovako dugovječno partnerstvo i sigurno nećete požaliti ako pokrenete “play” na ovaj simpatičan ples o nježnosti, poštovanju i zagrljajima, koji se manifestira u milijun oblika, i o kojem je ispisano toliko pjesama, filmova i knjiga.

Ova serija nužna je kad imamo osjećaj da smo sve udaljeniji od drugih, da smo nesigurniji u odnose najbližih jer ih ne možemo više toliko viđati, i svjedok je da obitelj ne čini veličina, već prostor ispunjen tim jednostavnim sastojkom – ljubavlju.