(Karl Lagerfeld na Chanel reviji, Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2017 /Getty Images)

Proslavljeni modni dizajner koji je više od trideset godina bio na čelu francuske modne kuće Chanel, Karl Lagerfeld jutros je preminuo u dobi od 85. godina. Jedan od omiljenijih modnih dizajnera, bio je poznat po svom slavnom outfitu koji je bio sastavljen od crnog odijela, kožnih rukavica bez prstiju, tamnih naočala, podignutih i savršeno krojenih ovratnika te prepoznatljive bijele kose.

Pretpostavlja se da je kreativni direktor Chanela u bolnici proveo dva tjedna. Njegovo stanje je zabrinjavajuće već nekoliko tjedana- za Mirror prenosi jedan od izvora
Nije bio viđan na revijama, kako je do sada bio slučaj. Već je propustio dvije Chanel revije, a modna kuća Chanel ga je ispričala zbog pretjeranog umora te je Virginie Viard direktorica kreativnog studija, izašla na kraju revije umjesto njega. To je bilo prvi puta u trideset godina da Karl Lagerfeld nije prisustvovao kraju Chanel revije i već tada su počela šuškanja da Karl nije najbolje.

(Karl Lagerfeld,  Chanel Metiers D’Art 2018/19 /Getty Images)

Karl Lagerfeld je bio i ostao jedan od najvećih modnih dizajnera i ikona današnjice, čiji se lik i djelo nikada neće zaboraviti. Bio je kreativni direktor Chanela preko trideset godina, imao je i vlastiti brand Karl Lagerfeld, a radio je i kao kreativni direktor modne kuće Fendi. Modni svijet će još dugo oplakivati ovog modnog genija.

(Karl Lagerfeld, Chanel revija, Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2017 /Getty Images)