(Lee Radziwill na ‘Louis Vuitton – Marc Jacobs: The Exhibition’, Paris Fashion Week 2012 /Getty Images)

Lee Radziwill je bila pripadnica visokog društva te poznata stilska ikona koja se u životu udavala čak tri puta, a niti lude turneje s Rolling Stonesima ili zabave s Andy Warholom joj nisu bile strane. Bila je i ostat će sinonim američke elegancije i primjer savršenog stila.
Bila je mlađa sestra bivše prve dame Jackie Kennedy Onassis te joj je od samog početka imala dobar i ugodan život. Iako su im se roditelji Janet Lee Bouvier i John Vernou Bouvier III rastali kada su Jackie i ona imale 7 i 10 godina, te je otac ubrzo bankrotirao nakon niza loših ulaganja, majka Janet se ponovo preudala za aristokrata Hugha D. Auchinclossa koji je bio na glasu kao jako strog.
‘Sa samo sedam godina dok smo živjeli u NY sam pobjegla od kuće. Uzela sam svog psa i krenula preko Brooklynskog mosta, no nisam stigla daleko jer je teško pobjeći u majčinim visokim petama.’ – jednom je prilikom Radziwill rekla Gloriji Steinem.
Lee se udavala čak tri puta; prvi puta za izdavača Michaela Canfielda 1953.godine, za poljskog aristokrata i kneza Stanislava Albrechtu Radziwilla 1959. godine s kojim ima i dvoje djece, i zadnji put 1988. godine za filmskog redatelja Herberta Rossa. Lee Radziwill je za života bila glumica, dizajnerica interijera i autorica, a bavila se i PR-om te je bila redovita gošća na gotovo svim stranicama tabloida koji su naprosto obožavali pratiti njezin život i stil.

(Lee Radziwill na ‘Louis Vuitton – Marc Jacobs: The Exhibition’, Paris Fashion Week 2012/Getty Images)

André Leon Talley rekao je 2016. za Vanity Fair da je Lee u potpunosti shvatila slavnu izreku Diane Vreeland- ‘Elegancija je odbijanje. Nedostatak nereda, izbor stvari koje treba izložiti na zidu.’
Sve je učinila s velikom pažnjom i ljubavlju, taj njen osjećaj za uređivanje. Uređuje svoju odjeću, svoje prijatelje ili menu za večeru. I ona uređuje ljude. Ma ona uređuje život’- rekao je Talley opisujući Lee.
Lee je New York Times 2013.godine izjavila da svi ljudi za nečim žale u životu, a da oni koji to ne kažu samo lažu ili su narcisoidni.
‘U mom je životu bilo dosta stvari zbog kojih sam zažalila, ali ono što ne poznajem je zavist. Savršeno sam sretna i zadovoljna za svoje godine. Učinila sam toliko fascinantnih stvari u životu i upoznala toliko fascinantnih ljudi. Kada sam bila mlađa mislila sam da bi svatko trebao živjeti do 70-te godine života, ali onda su moji bliski prijatelji i članovi obitelji preminuli puno mlađi. Postoji nešto što je lijepo u starenju.’- izjavila je u jednom intervjuu Lee Radziwill.