Guliver/Getty Images

Poslušajte korisne savjete koji uklanjaju svaku mogućnost da izgledate “prenašminkano”

KORAK 1:

Izaberite pravi tip podloge

Koristite proizvod koji odgovara vašem tipu kože. Ako imate problem s pojačanim izlučivanjem masnoće, koristite podlogu koja ne sadrži ulja, a ako je vaša koža suha, izaberite podlogu s hidratantnim sastojcima.

KORAK 2:

Odaberite odgovarajuću nijansu

Nazivi boja na pakiranjima zavaravaju! U stvarnosti ne postoji osoba koja zaista ima “bež” ili kožu “boje slonovače”. Isprobajte podlogu utrljavanjem manje količine na obrazu (koža na rukama je drukčije nijanse). Nanesite nekoliko podloga na kožu, provjerite boju na dnevnoj svjetlosti i kupite podlogu čija se boja potpuno stapa s vašim tenom.

KORAK 3:

Nanesite podlogu kao profesionalac

Ako je u pitanju puder, nanesite ga malim, kružnim pokretima na lice, i to četkicom za podlogu. Počnite od nosa, a onda nastavite prema rubovima lica. Ako koristite tekuću podlogu ili onu u kremi, utrljajte je u kožu vrhovima prstiju. Njihova toplina omogućit će ravnomjerno nanošenje podloge u tankom sloju. Za savršen izgled razmažite podlogu kozmetičkom spužvicom po cijelom licu – ali nemojte je koristiti za nanošenje, jer upija podlogu, pa tako uzalud trošite preparat.

Nikako nemojte zaboraviti…

Prvo nanesite hidratantnu kremu

Nanošenje kreme bar pet minuta prije podloge osigurava bolje upijanje i ravnomjernije nanošenje, a time i prirodniji izgled kože.

Zamaskirajte vrat

Kada nanesete podlogu na lice, razmažite je od brade prema vratu. Tako ćete izbjeći pojavu uočljive razlike u boji između lica i vrata.  

Završite postupak puderom

Nakon utrljavanja tekuće podloge ili podloge u kremi nanesite i jedan sloj transparentnog pudera u prahu (ili u kamenu), čime ćete fiksirati podlogu i izbjeći pojavu sjaja u “T” zoni lica.