Što oni zapravo čine, jesu li pregrubi prema koži i, možda ono najvažnije, isplati li se investirati u ove proizvode i tretmane?

 

Većini nas sigurno se duboko urezala u pamćenje scena u kojoj Samantha Jones u “Seksu i gradu” dolazi na promociju knjige Carrie Bradshaw netom nakon kemijskog pilinga s licem crvenim poput semafora, nakon kojeg je većina žena zaključila da ovaj zahvat definitivno nije za njih. Međutim, s takvim stavom vrlo lako nam se može dogoditi da nikada ne iskušamo sve dobrobiti ovog po mnogima najefektnijeg nekiruškog načina za dobivanje savršeno meke mladenačke kože, osobito ako se uzme u obzir da su proizvodi i tretmani nove generacije koji se danas koriste neusporedivo sofisticiraniji od onih koje je koristila Samantha u svoje vrijeme. Zapravo, hi-tech pilinzi u vrlo kratkom vremenskom periodu, odnosno, tijekom već samo jednog tretiranja mogu ukloniti više problema koji muče našu kožu, a kako su izuzetno nježni i njegujući, nema bojazni od bilo kakvih iritacija. Sve više žena tako govori kako uživaju u onom famoznom osjećaju dok gledaju kako se nakon nanošenja samo jednog sloja pilinga (te njegovog uklanjanja) izgled njihove kože mijenja doslovce pred njihovim očima.

 

PROBLEM: Međutim, na tržištu postoji bezbroj proizvoda i tretmana za koje baš i nismo sigurni jesu li dobri (i) za našu kožu i kako ih zapravo treba koristiti. Mnoge žene misle da će najbrže i najvidljivije rezultate postići ako što češće i što grublje svoju kožu “stružu” jakim pilinzima, vođene onom: “Ništa mi nije teško učiniti za ljepotu i mladost kože”, što je potpuno krivo. Glavni pokazatelj da nešto opako krivo radite i da vam je koža previše stimulirana jest stanje u kojem vam je koža jedno vrijeme prezategnuta i suha, a nakon toga slijedi period prekomjernog mašćenja. Svi kozmetičari se slažu da je korištenje light varijanti ovih proizvoda i tretmana puno bolje rješenje od “bombardiranja” kože hrpom proizvoda, a jednom kada pronađete svoj idealan omjer i ritam, to vam može znatno pojednostavniti i olakšati svakodnevnu beauty rutinu.

 

ČINJENICE: Većina žena strahuje od toga da će ih kemijski tretmanski saloni boljeti, a pilinzi koji se koriste kod kuće nadražiti kožu. Stvar je u tome da tretmani ne bole, nego samo lagano peckaju i stvaraju osjećaj vrućine na površini kože, dok kućni proizvodi ne bi trebali, ako se pravilno koriste, izazivati niti jednu senzaciju na koži osim ugode. Važno je pogoditi pravu stvar za vaš tip kože, a najbolji primjer je mliječna kiselina. To je najnježniji piling koji je jednako pogodan za masnu i mješovitu kožu, kao i onu osjetljivu, a osim očigledne proljepšavajuće funkcije, ona također koži vraća prirodnu pH vrijednost i omogućava da se krema i svi drugi uljepšavajući proizvodi koji se nanose kasnije na kožu puno bolje i lakše upiju do najdubljih sfera. Kako biste bili potpuno sigurni da nakon skidanja pilinga s kože neće doći do nikakvih neželjenih reakcija, taj proces možete raditi pomoću blazinice s ledenom vodom, hladnih jastučića ili kockica leda, a za svaki slučaj po licu poprskajte i termalnu vodu. Sâm piling također možete kombinirati i s nekim drugim proizvodima i tretmanima, pa tako u njega možete dodavati njegujuća ili eterična ulja, serume ili maske, a nanositi i skidati ih možete uz pomoć aparatića za čišćenje, spužvica, kistova, četkica, krpica i sl. Rezultat bi trebao biti vidljiv odmah i dugotrajno u obliku poboljšane teksture i tona kože te evidentno svježijeg izgleda cijelog lica bez tragova umora i sivila. Nakon otprilike mjesec dana redovitog korištenja, pore se smanjuju, a koža je čvršća, svjetlija i druge proizvode za uljepšavanje apsorbira puno bolje.