Foo Fighters, Radiohead, LCD Soundsystem i drugi kreirali zanimljive sklopive dizajnerske bicikle kako bi prikupili sredstava za fond pomoći glazbenim radnicima

Foo Fighters, umjetnički direktor Radioheada Stanley Donwood, LCD Soundsystem, Phoebe Bridgers i mnogi drugi umjetnici doprinijeli su dizajnu niza jedinstvenih sklopivih bicikala britanske tvrtke Brompton. Ova pohvalna inicijativa, osim što je oku ugodna, jedan je od pohvalnih primjera pomoći pogođenim kolegama u glazbenoj industriji zbog epidemioloških mjera uzrokovanih pandemijom.

Bicikli će se prodavati na aukciji kako bi se prikupila sredstva za Live Nation’s Crew Nation, globalni fond za pomoć radnicima u glazbenoj industriji koji su pogođeni nedostatkom rada tijekom pandemije. Kako stoji na službenoj stranici:

“Glazba uživo nadahnjuje milijune širom svijeta, ali koncerti u kojima svi uživamo ne bi bili mogući bez nebrojenih članova posade koji rade iza kulisa. Kako COVID-19 nastavlja s onemogućavanjem mnogih koncerata, pružamo ruku pomoći ekipi kojima je potrebna podrška.”

Dražba započinje 28. svibnja, no već su se objavili zanimljivi dizajni Dinosaur Jr. i Radioheada.

Radiohead

“Volimo svoju glazbenu posadu i volimo svoje bicikle iz Bromptona”, izjavio je Ed O’Brien iz Radioheada u priopćenju za medije. Među ostalim umjetnicima koji će sudjelovati su Khruangbin, elitni basist Nathan East, Dinosaur Jr, Oh Wonder, Underworld, Enrique Iglesias i Neko Case.

Dinosaur Jr.

Više dizajna bit će javno objavljeno na Instagramu u narednim tjednima, a mi ne bismo imali ništa protiv da nam jedan ovakav bicikl bude u garaži!

Foto naslovna: John Phillips/Stringer via Getty Images; bicikli: Brompton/Instagram