Osamdesetih godina prošlog stoljeća vjerojatno nije bilo osobe koja nije imala barem jedan par platnenih cipela s karakterističnim jutenim potplatom. Nakon godina slave nestale su s tržišta. Espadrij l’originale® vraća izvorne espadrile nazad, autentične kao što su i nekada bile

 

Visokokvalitetno platno, jutena potplata pojačana vodootpornom prirodnom gumom, glavne su odlike Espadrij l’originale®. I naravno, proizvedeno u tvornicama u Francuskoj i Španjolskoj, koje imaju dugu tradiciju proizvodnje originalnih espadrila. Kolekcija se sastoji od klasičnih espadrila u nekoliko desetaka boja, te kolekcije kožnih cipela koja se nadopunjuje novim modelima i uzorcima iz sezone u sezonu. Poseban naglasak je stavljen na nezaobilazne pamučne ručnike, torbe od palmina lista i ostale modne dodatke.

Mnoge modne kuće koriste pop up store-ove za svoje prodajno- promocijske svrhe. Tako je i espadrij l’originale® otvorio svoj zagrebački pop up store ili Summer Store, koji se nalazi u City Centru one West. Espadrij Summer Store Zagreb nudi cjelokupnu žensku, mušku i dječju kolekciju originalnih, klasičnih espadrila, i otvoren je do kraja kolovoza.