I to se dogodilo!

Ako ste se ikada zapitali kome smetaju proslave momačkih ili djevojačkih večeri, odgovor je – mnogima. Barem tako tvrde stanovnici i čelnici brojnih popularnih turističkih odredišta koja su do sada bila omiljene destinacije za ovakva slavlja.

Zabrana momačkih i djevojačkih večeri u klasičnom obliku počela se širiti Europom, a posljednji grad koji je donio takvu odluku je Sevilla. Ovaj prekrasni španjolski grad želi da njegovi domaćini i turisti uživaju u povijesnim sadržajima, finim tapasima, dobrom vinu i romantičnim pogledima kamo god se okrenete, bez zvukova pijanog pjevanja loše odjevenih i bučnih grupa koje uživaju u alkoholu od ranih jutarnjih sati.

Sevilla je dobila novog gradonačelnika

Novoizabrani gradonačelnik Jose Luis Sanz upravo je najavio novi zakon čiji je cilj suzbijanje proslava budućih mladenki i mladoženja koje bi remetile red i mir. Ali to ne znači da žele da te grupe potpuno prestanu posjećivati ​​Sevillu, piše Times. José Luis Sanz rekao je da svatko može organizirati djevojačku ili momačku zabavu u Sevilli – u miru. To znači da namjerava uvesti niz restrikcija kojima će pokušati zabraniti glasno i vulgarno ponašanje sličnih skupina koje bi mogle uništiti atmosferu i onemogućiti stanovnicima i turistima da uživaju u ljepoti tog grada.

Na ovako drastične mjere novi se gradonačelnik odlučio nakon brojnih pritužbi mještana. Novi gradonačelnik tek treba objaviti pravila i odgovarajuće kazne za nezakonito ponašanje, a stanovništvo je podijeljeno.

Sevilla, doduše, nije prvi grad koji je došao na ideju da zabrani glasne posljednje zabave prije vjenčanja. Zabranu glasnih ili vulgarnih djevojačkih i momačkih zabava već je prošle godine uvela Malaga, koja naplaćuje kaznu od 750 eura za one koji gradom hodaju u donjem rublju ili nose lutke na napuhavanje.

Foto: Pexels