U draguljarni Malalalan u samom središtu Zagreba održan je  event i launch novih kolekcija brenda Pomellato kao i prijedloga za predblagdanski shopping i kupnju.

Uz priču i druženje saznali smo da je Pomellato talijanski brend izvorno nastao davne 1967 godine- nastao u Milanu. Renomiran po svojim šarenim draguljima te elegantnom, ali nekonvencionalnom dizajnu ovi milanski dragulji ističu se jedinstvenim dizajnom koji su pomoću inovativnog rezanja i uglavljivanja postali prepoznatljivo obilježje nezamjenjivog i kultnog stila.

Održivost

Pomellato kolekcije se ističu u ekološki prihvatljivom pristupu izrade nakita. Uz napore usmjerene prema ekološki prihvatljivijoj budućnost, kuća Pomellato postigla je 100 % odgovornu kupovinu zlata te je povećala i kupovinu zlata kroz program Fairmined kako bi ujedno i nastavila ulagati u drago kamenje u bojama i dijamanata te istraživati nove materijale i rješenja recikliranja. Kroz inicijative i zagovaračku djelatnost, kuća Pomellato nastavlja jačati važnost održivosti, zajednice osviještene o ekologiji Zemlje, osnaživanje žena, kao i uključivost i različitost.

Kuća Pomellato ima svoj osebujni stil nadahnut milanskim dizajnom, umjetnošću i stvaralačkom živahnošću. Naš je koncept različit od tradicionalnog luksuznog nakita za žene: mi stvaramo i ručno izrađujemo dragocjeni nakit namijenjen svakodnevnom nošenju koji se jednostavno nosi, a uspijeva spojiti minimalizam, razigranost i otmjenost. Radost koja izvire iz nošenja vrijednog komada nakita svakog dana ono je što kući Pomellato daje njezinu svojstvenost.

Pomellato for Women

Program Pomellato For Women pokrenut je 2017. godine na 50. obljetnicu marke. Radi se o platformi za komunikaciju koja ujedinjuje i pruža mogućnost izražavanja zajednici žena istomišljenica iz različitih sfera života, čiji je cilj nadahnuti druge i naglasiti važnost ženskog vodstva i uključivosti. Namjena je platforme slaviti raznolikost i autentičnost ženstvenosti u svom njezinom bogatstvu. Cilj je platforme Pomellato For Women proširiti snažnu poruku i potaknuti djelovanje na postizanju važnih vrijednosti kao što su različitost i ravnopravnost za bolju budućnost svih ljudi.

Pomellato Fantina still life

Bezvremenski komadi

U promociji i prezentaciji prilikom predstavljanja novih kolekcija u draguljarni Malalan- najviše se ističu drago kamenje u boji i lanci koji su nesumnjivo obilježja kuće Pomellato, počevši od kultnog prstena Nudo, koji je dostupan u širokom rasponu nijansi i boja, do kolekcija Iconica i Catene. Kuća Pomellato je također prepoznatljiva po svojem odvažnom, ali jednostavnom dizajnu koji je rezultat stvaralačke genijalnosti i pedantnog umijeća izrade.

Iconica Rings and Bracelet on model

Kolekcija high class nakita, La Gioia di Pomellato

Za kuću Pomellato high class nakit predstavlja izvrsnu priliku da izrazi jedinstveni stvaralački duh brenda. Nakon nevjerojatnog uspjeha naše prve kolekcije visokog nakita – La Gioia di Pomellato – koja je predstavljena 2020. godine, prošle 2021. godine otkrili smo drugo poglavlje nakita La Gioia, prateći inovativan i slobodan kreativni pristup. Kolekcija se sastojala od izrazito kreativnih komada koji su odjekivali jednom od najvećih strasti kuće Pomellato, lancima, vrsti nakita kojom se rijetko koristilo u visokom nakitu. Kolekcija je također predstavila unikatne i jedinstvene kreacije koje su izrađene prenamjenom posebnih komada nakita iz naših arhiva. Ovaj naročito odvažan stvaralački odabir izražava strategiju održivog razvoja naše kuće. Nikada prije nije se marka nakita odvažila integrirati svoju baštinu nakita u suvremenu kolekciju. Kuća Pomellato je tako još jednom ostala vjerna svojim vrijednostima, uzdrmavši tradicionalne običaje i udahnuvši nov život u klasični svijet high class nakita.

20. obljetnica Nudo

Nudo je predstavljen 2001. godine kao savršen ironični odgovor na prsten s jednim dragim kamenom, budući da je prvi upotrijebio „golo“ (Nudo na talijanskom jeziku znači „gol“) drago kamenje u boji u svom njihovom sjaju, bez ikakvih krunica i jedinstvenog načina rezanja i oblika, što je svakom komadu podarilo osobito nepravilne izbrušene plohe. To je poseban dizajn koji je vrlo brzo dosegnuo kultni status.

Priča o uspjehu prstena Nudo rezultat je nekonvencionalnog pristupa kuće Pomellato nakitu. U prstenu Nudo, kuća Pomellato usudila se prekinuti tradiciju i revolucionarno promijeniti tradicionalni stil dizajna. Zahvaljujući svom širokom rasponu boja i temeljnih oblika, Nudo utjelovljuje jednostavnost, eleganciju i bezvremenost, što ga je odmah učinilo „nezaobilaznim“ komadom nakita. Stil odvažne osobnosti prstena Nudo privlači moderne, šik i neovisne žene slobodnog duha.

Milanski korijeni

Zajedno s našim kreativnim direktorom, Vincenzom Castaldom i našim vještim zlatarima radimo na stvaranju suvremenih dizajna, pritom uvijek održavajući visoku razinu umijeća izrade. Od prstenja do ogrlica, Pomellato upotrebljava drago kamenje u boji, jedinstveni i nekonvencionalni dizajn u kombinaciji s toplinom ručne izrade.

Nova kampanja kuće Pomellato polazi od njezina milanskog porijekla i identiteta, a istodobno učvršćuje i jača njezine povijesne veze s gradom. Zamišljena kao pet vizualnih koncepata, kampanja osnažuje kako je Pomellato: „nadahnut Milanom“ uz slike kultne arhitekture i obilježja grada, „dizajniran u Milanu“ uz renomirani šarm, kulturu i baštinu grada, „izrađen u Milanu“ i uz njegovu bogatu zlatarsku tradiciju, „Milan koji nosite“ kako biste proslavili minimalističku eleganciju milanskog stila i „Milan La Gioia“ koja štuje biranu kolekciju visokog nakita (haute joaillerie) kuće Pomellato.

Više na  malalan.hr