Krioterapija cijelog tijela medicinski je tretman koji se koristi u kozmetičkim postupcima, kao i u sportskoj medicini. Pomaže kod raznih problematičnih stanja kože, a usto i pojačava učinak drugih estetskih tretmana.

Poliklinika Estera odsada nudi krioterapiju, globalno popularan tretman kod kojega se tijelo, ciljano i u posebnim uvjetima, izlaže niskim temperaturama radi dobrih učinaka na zdravlje i ljepotu.

Poliklinika Estera koristi uređaj Cryomed One koji spada u najnoviju generaciju uređaja za krioterapiju tijela, proizveden u skladu s visokim standardima i prikladan za korištenje u medicinskim ustanovama. Klijenti će se nakon ovih tretmana osjećati bolje i izgledati mlađe i zdravije. U Estera dermatologiji, krioterapija tijela dolazi i u sklopu paketa tretmana Estera Fit jer u kombinaciji s elektromagnetskom stimulacijom mišića daje optimalne rezultate u oblikovanju tijela.

Poliklinika Estera krioterapija tijela

Kako djeluje krioterapija

Krioterapija tijela je neinvazivan tretman u kojem se, u specijalnoj kriokomori i u vrlo kratkom vremenu, izlažemo ekstremno hladnom zraku temperature od ‑100 ˚C do ‑170 ˚C, čime se aktiviraju procesi odgovorni za poboljšanje stanja organizma. Namijenjena je svima koji žele pospješiti opće stanje organizma kao i onima sa specifičnom zdravstvenom problematikom.

Krioterapija se posebice preporučuje radi regulacije tjelesne težine i kao pomoć pri mršavljenju. Kratkotrajno izlaganje vrlo niskim temperaturama pokreće prirodnu obranu tijela, čime se ubrzava metabolizam i potrošnja kalorija, pojačava se cirkulacija krvi i proizvodnja hormona te se jača imunološki sustav.

Poliklinika Estera krioterapija tijela

Učinkovitost krioterapije 

Krioterapijom se postižu dobri rezultati u tretiranju različitih stanja kože kao što su ekcemi, atopijski dermatitis i psorijaza. Krioterapija pomaže i u tretiranju celulita, pojačava učinak estetskih tretmana, a zbog pojačane produkcije kolagena, poboljšava opći izgled kože koja postaje zategnutija i blistavija, s manje nepravilnosti.

Tretman smanjuje bol u mišićima nakon tjelovježbe, pomaže kod upale i boli kod artritisa, osteoartritisa i fibromialgije, ubrzava zacjeljenje nakon ozljeda, pomaže kod neuroloških bolesti kao što je multipla skleroza kao i kod psihičkih poremećaja kao što su anksioznost ili depresija. 

Krioterapiju svakodnevno koriste i vrhunski sportaši kao što su Christiano Ronaldo, LeBron James te nogometaši Juventusa i Lazija. Na taj način ubrzavaju zacjeljivanje ozljeda, smanjuju upale i bolove u mišićima te općenito poboljšavaju stanje i performanse svog organizma.

Tretman krioterapije traje između jedne i tri minute, a optimalno je 20 dolazaka, između tri i pet dolazaka tjedno. Prije samih tretmana, potrebno je naručiti se na konzultacije u Estera dermatologiju kako biste dobili individualni pristup u skladu s vašim osobnim stanjem i potrebama.

Tekst i fotografije: Promo