Želite svojim najmilijima pokloniti nešto korisno, kvalitetno i iz domaće radinosti? Za neka imena možda i znate, ali u slučaju da vam treba podsjetnik ili preporuka za osobni dar, pogledajte ponudu naših obrtnika koji već dugi niz godina neumorno održavaju, na primjer, urarsku, klobučarsku i galanterijsku tradiciju

Arteferrum

Ova mala radionica s velikim smislom za umjetničko kovanje željeza zaslužna je za brojne željezne komade popularnih zagrebačkih kafića, te je mjesto na kojem možete pronaći ručno kovane lampe, lustere, svijećnjake, tave te druge razne predmete za uređenje interijera.

Više na Artefferum.hr

Obrt Lalić

Ovaj obrt postoji još od 1993. godine, a uz sitotisak i zlatotisak bave se laserskom izradom maketa sa solarnim ćelijama te raznih drvenih suvenira, božićnih ukrasa, ukrasnih kutijica i podmetača, a oduševit će brojne kolekcionare i one koji bi to tek mogli postati.

Više na Sitotisak-lalic.hr

Obrt Fantasia

Lizalice, svileni bomboni, šećerne vune… ne ne, nije riječ o Tvornici slatkiša, nego krasnom malom obrtu u kojem ćete sigurno pronaći nešto za one slatkog zuba.

Više na Fantasia.hr

Kišobrani Cerovečki

Ova stogodišnja kišobranarska tradicija jamči vam da ovaj poklon (osim kišobrana, možete ondje pronaći i kabanice, štapove i prekrasne ručke) nikad neće biti slučajno zaboravljen u trgovini.

Više na: kisobrani-cerovecki.hr

Kristal Saki

Vrhunske unikatne i personalizirane čaše, kaleži, vaze, zdjele, pepeljare, pladnjevi ili boce pronaći ćete u ovom tradicijskom zagrebačkom obrtu čija je ponuda zaista šarolika.

Više na: crystal-saki.com

Lebarović

Urarska radionica je specijalizirana za izradu, održavanje i popravak javnih i crkvenih satova, izradu specijalnih satnih mehanizama, ali i popravak ručnih i zidnih satova. Ako mislite da će nekoga razveseliti restaurirani sat koji je dugo u obitelji ili im treba novi prekrasan komad u interijeru, ovo je stanica za vas.

Više na: urar-lebarovic.hr

Kobali

Salon Kobali smatraju najzagrebačkijim dućanom, a u njemu ćete pronaći prekrasne i elegantne šešire koji su sastavni dio zagrebačke špice već više od 100 godina.

Više na: kobali.hr

Peroklinika

Jedinu trgovina i servis nalivpera u Hrvatskoj, a i u cijeloj Europi vodi vlasnica obrta Vlasta Keranović, a kako su pisala često popularan poklon – zašto ne biste poklonili jedan koji će biti vječni suputnik vama drage osobe?

Više na: vlkeranovic@gmail.com

Postolar Zvonimir

Ovo je pravi mali dragulj unikatnih ženskih cipela, od klasičnih do modernih modela. Otvorio ga je 1978. godine Zvonimir Simonović, a istoimeni postolarski obrt preuzela je devedesetih njegova kći Nataša Trinajstić, a obrt je specijalizirala za žensku obuću po mjeri s njezinim dizajnom. Uz brojna priznanja posebno su ponosni što su 2012. godine ušli u City Guide Louisa Vuittona.

Više na Facebook stranici

 

Fotografije: PR, Gabriella Clare Marino/Unsplash