“Black Panther: Wakanda Forever” iščekivani je američki film o superherojima temeljen na liku “Black Panther” iz Marvelovih stripova. Nastavak je velikog Marvelovog hita “Black Panther” iz 2018. godine i 30. je film u Marvel Cinematic Universe (MCU).

Film je režirao Ryan Coogler, koji je zajedno s Joeom Robertom Coleom napisao scenarij, a glume Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba, Dominique Thorne, Michaela Coel, Tenoch Huerta, Martin Freeman i Angela Bassett. U filmu se vođe kraljevstva Wakanda bore za zaštitu svoje nacije nakon smrti kralja T’Challe. Ideje za nastavak počele su nakon izlaska filma “Black Panther” u veljači 2018. Coogler je pregovarao da se vrati kao redatelj u sljedećim mjesecima, a Marvel Studios službeno je potvrdio razvoj nastavka sredinom 2019. Planovi za film su se promijenili u kolovozu 2020. kada je zvijezda “Black Panther” Chadwick Boseman preminuo, a Marvel je odlučio da ne rekonstruira njegovu ulogu T’Challe. Potvrđeno je u studenom 2020. da se vraćaju drugi članovi glavne postave iz prvog filma, a naslov je najavljen u svibnju 2021.

“Black Panther: Wakanda Forever” trebao bi doći u kina u studenom 2022. kao posljednji film u četvrtoj fazi MCU-a. Pogledajte trailer, izgleda epski!

 

Dio soundtracka već možete sada poslušati, kliknite na link.

Black Panther 1

Fotografije: Marvel Studios