Rijeka postaje bogatija za još jedno dječje igralište i to s najljepšim pogledom na grad! U sklopu projekta Europske prijestolnice kulture otvara se dječje igralište Balthazarov Uragan na Molo longu.

 

Otvorenje Balthazarovog Uragana održat će se u četvrtak, 23. srpnja 2020.g. u 19 sati na lukobranu, iza zgrade Dezinsekcije, nakon čega će se publika moći zabaviti uz plesnjak na distanci i glazbu koju će birati DJ Sun Matt te radionicu vezanja brodskih čvorova, u organizaciji Pomorskog fakulteta u Rijeci. Istovremeno, na drugoj lokaciji – ispod dizalica na Molo longu, održat će se završno izdanje super zabavnog Tower Cirkusa Toboganiusa.

Kreativni studio “Benussi & the Fish” stvorio je igralište Balthazarov Uragan tik pored starog broda koji krije mnoge zanimljive priče. Naime, nakon burnog radnog vijeka, sačuvani brod Uragan svoje je mjesto pronašao na lukobranu te je izabran za lokaciju ove umjetničke instalacije, kako bi se skrenula pažnja na jedinstveni pogled na Rijeku. Naime, upravo su taj pogled i atmosfera lučkog grada poslužili kao inspiracija za izgled Balthazargrada iz poznatog crtića Profesor Balthazar. Kako bi se djeca što bolje zabavljala, autori su posebno pazili da igranje na ovom novom igralištu zaokupi različita osjetila.

Ovi zaigrani radovi dio su suradnje EPK programa Dječja kuća Slatko i slano, organizatori programa su DeltaLab – Centar za urbanu tranziciju, arhitekturu i urbanizam (Sveučilište u Rijeci) i RIJEKA 2020, a osmišljavanje i realizaciju ove instalacije financijski je omogućio Poslovni klub PartneRi. Partneri projekta su i Lučka uprava Rijeka, Pomorski fakultet, prof. dr. sc. Robert Mohović, Ultra link d.o.o., Zagreb film i Caparol d.o.o.

 

Foto: EPK press