Pod Zidom Bistro, smješten u istoimenoj ulici, na povijesnoj lokaciji u blizini katedrale i tržnice Dolac, već dugi niz godina omiljen je zagrebačkoj publici, ali i prepoznat na međunarodnoj gastronomskoj sceni. Upravo je ponovno otvorio svoja vrata.

Ovdje kontinuirano rade na podizanju ljestvice u kvaliteti i postavljanju novih standarda i trendova, što je prepoznato i od strane renomiranog Michelinovog vodiča s tri uzastopne preporuke. Ovih dana ušli su u svoje novo razdoblje i ponovno otvorili svoja vrata.

hrana bistro Pod zidom

Kuhinju je u novoj sezoni preuzeo chef Matija Pavlic, koji je iskustvo prikupljao u londonskom restoranu The Ledbury s dvije Michelinove zvjezdice. Na njegovom premijernom jelovniku u prvom su planu namirnice iz ekološkog uzgoja od malih dobavljača iz okolice Zagreba. „Želimo podržati male dobavljače i publici ponuditi vrhunske, ali ponekad teže dobavljive namirnice koje se mogu pronaći u blizini Zagreba, poput turopoljskog tartufa i janjetine sa Žumberka“, kaže Pavlic. Na novi je jelovnik uvrstio njoke sa žumberačkom janjetinom, dry-aged zagorsku patku i biftek s turopoljskim tartufom.

hrana bistro Pod zidom

„Sve komponente s jelovnika radimo sami, pa tako i domaći ajvar. Po pitanju kvalitete namirnica ne radimo kompromis, a nova ponuda hrane i vina fokusirana je na vrhunske namirnice i organsku proizvodnju“, dodaje Pavlic. Na jelovniku su i sporo kuhani goveđi obrazi i tatarski biftek, klasici zbog kojih gosti već godinama dolaze u Pod Zidom Bistro.
Vinska lista, po kojoj je Pod Zidom Bistro oduvijek bio poznat, osvježena je, a veliki dio nove ponude čine organska i biodinamička vina. „Organska vina u posljednjih nekoliko godina osvojila su svjetske metropole poput Kopenhagena, Beča, Pariza, Berlina, Singapura, New Yorka… Od samog otvorenja i naše prve vinske liste velik su značaj imala organska vina. Sada smo tu ponudu dodatno obogatili. Vina su fantastična, a neke od tih etiketa piju se i u poznatim restoranima poput Nome“, rekao nam je Borna Janeš, vlasnik Pod Zidom Bistroa.

hrana bistro Pod zidom

Fokus nove vinske liste je i na bogatoj selekciji vina manjih vinara s obližnje Plešivice, iz Zagorja, Međimurja te Moslavine, od kuda stižu i Pod Zidom vina. „Pod Zidom vina radimo u suradnji s vinarom Kosovcem koji beskompromisno podržava potpuno prirodan pristup proizvodnji vina kako u vinogradu, tako i u podrumu, što se savršeno uklapa u našu filozofiju“, dodao je Borna Janeš.

hrana bistro Pod zidom

Pod Zidom Bistro u novu sezonu ulazi s jelima dubokih okusa, bez kompromisa po pitanju kvalitete namirnica i sezonalnosti. Selekcija vina odlično prati jelovnik i posebno je zanimljiva za one koji se žele upoznati s karakternim i energičnim organskim vinima. Pod Zidom radi od utorka do nedjelje, od 12 do 23 sata, a stol se može rezervirati na web stranici www.podzidom.hr.

hrana bistro Pod zidom

Foto: PR